Katapult Kronavetra za remi Olimpije proti Dinamu Minsk

Prva liga 11. Feb 201817:55 > 18:03
NK Olimpija/SPS

Zadnjo pripravljalno tekmo v Beleku so Ljubljančani odigrali proti beloruskemu podprvaku Dinamu iz Minska in se razšli z neodločenim izidom 1:1. Igor Bišćan je bil brez poškodovanih Nika Kapuna, Mitcha Apaua, Filipa Uremovića in Dragana Mrdje, ki še ni povsem pripravljen.

V napadu je tokrat zaigral Leon Benko, po krilih pa sta pretila hitronoga Stefan Savić in Nathan Oduwa. Prvi polčas se je končal brez zadetkov, v drugem delu pa je Alexander Cretu, ki je zamenjal poškodovanega Arisa Zarifovića, storil prekršek za najstrožjo kazen.

Zanesljiv izvajalec je bil kapetan gostov, Ukrajinec Oleksandr Noyok. Zmaji so po številnih zamenjavah nato zaigrali nekoliko boljše, v zaključku tekme pa povsem zagospodarili na igrišču.

V 88. minuti so gledalci videli vrhunec tekme. Rok Kronaveter je izvedel prosti strel s kakšnih 40 metrov od vrat, strel mu je uspel perfektno – Mariborčan je pometel pajčevino ob stičišču prečke in vratnice – ter postavil končni izid tekme 1:1.

Nato bi Ljubljančani lahko prišli do popolnega preobrata, a sta po dveh sijajnih podajah Issaha Abassa priložnosti zapravila Kingsley Boateng in Andres Vombergar.