Milanič: Bili smo takšni, kot si želimo

Prva liga 18. Feb 201822:57 > 23:01
NK Maribor/Drago Wernig

Mariborčani so na generalki proti Celju blesteli in zadovoljili trenerja Darka Milaniča. Prvič je v dresu aktualnih državnih prvakov zaigral Romun Alexandru Cretu, s tremi zadetki pa je zablestel Luka Zahović.

Igrali smo dobro, bili takšni, kot si lahko želimo. Razigrani v napadu, čvrsti v obrambi in tekaško dobri. Ker smo iskali nasprotnika, s katerim se ne bomo hitro srečali v nadaljevanju prvenstva, je Celje pomenilo logično izbiro. Vedeli smo, da so za slovenske razmere, dobro, organizirano moštvo. Proti njim moraš biti zelo pozoren, saj je v nasprotnem primeru hitro lahko kaj narobe. Ustreza nam, da so neposredni, gredo hitro naprej. Po odvzeti žogi pa je ostalo nekaj prostora, kar smo fantastično izkoristili,” je po tekmi povedal trener Maribora Darko Milanič.

Najboljši posameznik na zelenici je bil Luka Zahović, ki je dosegel tri zadetke. Mladi napadalec Maribora je tokrat navdušil tudi z odlično igro v polju, kar je opazil tudi Milanič: “V napadu smo imeli zelo dobro sodelovanje. Poleg teh štirih zadetkov smo imeli še nekaj priložnosti in fantje so pokazali res dober nogomet. Luka je bil odličen. Z zadetki je kronal ves trud, ko je bil v vsakem segmentu igre prisoten na zelo dober način. S sprejemom žoge, menjavanjem smeri gibanja in iskanjem pravih rešitev.

Priložnost v začetni enajsterici je dobil Alexandru Cretu, ki je z ekipo vadil le štiri dni, a se to pri njegovi igri ni poznalo. Milanič je o debiju romunskega nogometaša povedal: “Zelo dobro je odigral tekmo, dal nam je dimenzijo, ki jo potrebujemo. Z njegovo predstavo sem zadovoljen in tako mora nadaljevati. Do trenutka, ko sem ga zamenjal zaradi bojazni, da se mu ne bi kaj pripetilo, nisem imel pripomb. Bomo pa sproti preverjali njegovo pripravljenost. Če bo sposoben vse tekme odigrati na takšnem nivoju in bo dobival minute, ki so mu v prejšnjem obdobju manjkale, bomo na dobri poti.

Na tekmi so zaradi poškodb manjkali Mitja Viler, Marko Šuler, Martin Kramarič in Jasmin Mešanović. Začetek spomladanskega dela bo zagotovo izpustil Viler, vsi ostali pa bi lahko bili nared že za naslednjo preizkušnjo, ko mariborčane čaka še zadnji test proti avstrijskemu tretjeligašu.