Igor Bišćan verjame v dvojno krono

Prva liga 23. Feb 201816:30 > 16:34
NK Olimpija Ljubljana

Trener zmajev je pred nadaljevanjem državnega prvenstva, v katerem njegovo moštvo za vodilnim Mariborom zaostaja za tri točke, optimistično razpoložen. Verjame uspeh v prvenstvu in v pokalu.

“Borimo se za dvojno krono. V prvem delu sezone smo bili dobri, predvsem v pokalu. Vemo, da nas čaka 18 tekem v prvenstvu in, upajmo, še tri v pokalu. Na vsaki bomo morali biti maksimalni, da bomo prišli do cilja, ki ni lahek. Toda pokazali smo, da smo lahko optimisti,” je za uradno spletno stran ljubljanskega prvoligaša dejal hrvaški strokovnjak, ki ga v nedeljo čaka tekma proti Celju.

Na njej bo lahko računal na pet novih igralcev, tudi na Dragana Mrdjo, ki pa tekme verjetno ne bo začel. “V tem trenutku ni blizu optimalnemu stanju. Moramo biti pazljivi z njim. V Turčiji je morda krenil malce preveč na polno in začutil določene težave. Upam, da jih bo kmalu odpravil. Videli ste sami, da gre za izkušenega igralca z dobrim občutkom za postavljanje v kazenskem prostoru in mirnost pred golom. Upam, da bo v kratkem prišel do nivoja, ko ga bomo lahko uporabili več kot zgolj 15, 20 minut. Na prvi tekmi ne bo začel, bomo pa delali pazljivo, da bo čim hitreje v dobri formi,” je fizično stanje srbskega napadalca ocenil Bišćan.

Bišćan ni želel rakzriti, kdo bo v nedeljo v Stožicah del prve postave: “Imamo okvirno 12, 13 igralcev, ki so v ožjem krogu in so kandidati za prvo postavo. Preverjali smo neke zadeve, formacije, predvsem zaradi nekaterih, tudi novih, igralcev. Pripravljeni smo tudi za eventualne adaptacije med tekmami.”