Ankaran do pomembne zmage proti Triglavu

Prva liga 24. Feb 201820:36 > 20:37
PrvaLiga

Nogometaši Ankarana Hrvatinov so v 19. krogu Prve lige Telekoma Slovenije v Novi Gorici z 2:0 premagali Triglav. Za Primorce sta zadela novinca Čazim Suljić in Aristoteles Romero.

Ankarančani so se v zimskem premoru okrepili kar z 11 igralci. “Domačini” so povedli v 16. minuti, ko je z roba kazenskega prostora sprožil Suljić, žoga pa se je nato od prečke odbila v Elvisa Džafića, od njega pa v mrežo.

Triglav je sicer imel terensko premoč, a jalovo. Na drugi strani bi Ankaran lahko v 79. minuti povišal vodstvo, a je rezervist Raoul Delgado z roba kazenskega prostora zadel le vratnico. Malo pozneje so Kranjčani ostali brez Vlada Šmita, ki je moral zaradi drugega rumenega kartona z igrišča.

Številčno prednost so Primorci unovčili v 87. minuti, ko je David Tijanić igral z roko v kazenskem prostoru, Aristoteles Romero, tako kot Suljić posojen iz Crotoneja, pa je zanesljivo izvedel najstrožjo kazen za 2:0 in zmago moštva z Obale. Ankaran je namesto kaznovanega Vlada Badžima vodil njegov pomočnik Alfred Jermaniš.