Milanič: To še ni bil pravi Maribor

Prva liga 1. Apr 201813:33 > 13:40
NK Maribor/Drago Wernig

Tretji večni derbi v tej sezoni Prve lige Telekom Slovenije med Olimpijo in Mariborom se je končal z rezultatom 1:1. Mariborčani so z golom Luke Zahovića še ohranili nekaj upanja za naslov.

Zaradi situacije, v kateri smo prišli v Ljubljano, je bil zelo specifičen. To se nam je poznalo v začetnem delu, ko se nismo uspeli otresti pritiska tekmeca. Načrtovali smo, da bi z agresivnostjo, tekaško sposobnostjo nasprotnika visoko napadli, a je bilo to izvedeno slabše, kot sem pričakoval. Potem smo našli ravnovesje in zadihali, si več upali. V trenutkih, ko smo bili podjetnejši, smo imeli namen, da ob padcu v igri nasprotnika gremo v nadaljevanje z več ofenzivnejšimi igralci, a nam je dobljen zadetek podrl načrt. Ni pa odvzel morale in v končnici smo uspeli priti do izenačenja,” je po tekmi povedal Darko Milanič.

Junak točke vijoličastih je tudi Jasmin Handanović, ki se je izkazal z noro obrambo po strelu Ricarda Alvesa z glavo. Neizkoriščeno priložnost Olimpije je izkoristil Luka Zahović, ki je zabil za veliko točko.

Fantje skozi vse tekme, ne glede na vmesno dogajanje, kažejo moralo, tudi tokrat so jo. Nismo blesteli, jasno je, da smo sposobni bistveno več in tega se dobro zavedamo. Vendar v določenem trenutku je treba pripraviti načrt, ki bo pripeljal do rezultata. Žal nam to ni prineslo zmage proti nasprotniku, ki je bil vsaj v prvem polčasu zelo dober. V drugem, ko smo imeli nekaj več prostora, so fantje pokazali, da znajo igrati. Nismo v pravi podobi, a veliko pomeni ta vztrajnost ekipe, ko smo se pobrali iz neprijetne situacije. Morda obramba Handanovića in zadetek Zahovića lahko pomenita napovednik, da se bodo zadeve obrnile v našo korist,” je še dodal Milanič.

Maribor v naslednjem krogu čaka obračun s Celjem, ko bodo v poštev prišle le tri točke.

Vemo, kaj je treba storiti. Zdaj sledi temeljita priprava na naslednjo tekmo, moramo si več upati v igri. Predvsem pa želimo in moramo začeti zmagovati,” poudarja Milanič.