Issah: Hočem zabiti še več golov

Prva liga 7. Apr 20187:35 > 7:37
NK Olimpija/SPS

Mladi, vsega 19-letni Ganec Abass Issah je v vseh tekmovanjih z devetimi goli najboljši strelec Olimpije. Odločil je zadnjo tekmo proti Celju, z zadetkom v 90. minuti je priboril prednost pred povratno tekmo.

Zdaj se pripravlja za obračun s Krškim, ki ga pričakuje samozavestno. “Zelo dobro smo pripravljeni. Trdo delamo na treningih in upam, da bomo 100% pripravljeni za tekmo. Vem, zadel sem devetkrat, ampak to je preteklost. Gledam zgolj na to, da bom dosegel še več golov in da bom pomagal moštvu,” za klubsko televizijo pravi osredotočeni Issah, ki tako kot vsi igralci Olimpije hvali vzdušje v moštvu.

“Počutimo se zelo dobro, srečni smo. Pripravljeni smo se boriti. Vsako dosežemo zmago takoj odmislimo in se osredotočamo na prihodnje izzive,” nadaljuje Issah. Spomnil se je tudi zadnje tekme: Bil sem na klopi in se pripravljal za morebiten vstop. Tudi če ne bi vstopil, bi se sprijaznil, to je pač nogomet. Ne morem vedno igrati, sem pa vsakič pripravljen. S klopi sem opazoval gibanje nasprotnika in iskal možnost, kako bi našel prostor. Vsi skupaj smo delali zelo dobro in si zaslužili zmago.”

Igor Bišćan ga je v tej sezoni preizkusil na večih položajih, največ v konici napada. Kje pa se Issah najbolje počuto? “V konici in na levi strani. Sicer pa ni pomembno, kje igram, želim se boriti in igrati dobro. Če ne zadenem, želim pomagati do zmage. Rajši igram na levi strani, ampak igral bom povsod, kamor me bo trener dal.”