Prvi finalist pokala Slovenije je Olimpija

Prva liga 11. Apr 201819:07 > 19:24
NK Olimpija Ljubljana

Na povratni tekmi polfinala slovenskega nogometnega pokala je Olimpija z 1:0 premagala Celje in se tako s skupnim izidom 3:1 uvrstila v finale, ki bo konec maja v Stožicah. Drugega finalista bo dala jutrišnja povratna tekma Aluminij - Gorica. Štajerska ekipa je prejšnji teden z 2:1 slavila v gosteh.

Olimpija je po zmagi na prvi tekmi polfinala pokala Slovenije z 2:1 tokrat gostovali v Celju, kjer so š enkrat zmagali ter tako uspešno ubranili prednost ter se kot prvi uvrstili v veliki pokalni finale, ki ga bodo za nagrado odigrali doma v Stožicah.

Edini gol na tekmi je prispeval branilec Aris Zarifović. Da, uganili ste, z glavo! V 41. minuti je Primorec izkoristil lepo podajo Ricarda Alvesa iz kota, in žogo s kakših 10 metrov močno preusmeril pod prečko.

Potek srečanja:

Z izjemo nekaj nevarnih podaj s prekinitev so bili domači nogometaši v prvem polčasu povsem nenevarni za vrata Aljaža Ivačiča. Olimpija je do prve priložnosti prišla v 10. minuti, ko sta lepo kombinirala Stefan Savić in Alves, Portugalec pa z globinsko podajo ni uspel najti Leona Benka.

Slednji je v 22. minuti priigral prosti strel z leve strani, izvedel ga je Alves, našel Zarifovića, ki pa je z glavo streljal čez gol. Sledile so minute, ko so Ljubljančani močno pritiskali, a so bili pred vrati Celja premalo konkretni. Vse do 41. minute, ko so prišli do vodilnega zadetka.

Alves je izvedel kot z desne strani, z močno in natančno podajo je zaposlil Zarifovića, današnji kapetan pa je žogo z glavo zabil v mrežo in v skupnem seštevku zmajem prinesel dva gola prednosti. To je bila tudi zadnja resna akcija v prvem polčasu.

V prvi polovici drugega polčasa je imela Olimpija kar nekaj lepih priložnosti za povišanje vodstva. V 52. minuti je po novem kotu čez gol streljal Dino Štiglec, tri minute kasneje je natančno meril Benko, a ne dovolj za vratarja Matjaža Rozmana, v 57. minuti pa je proti golu krenil Dario Čanađija, odigral dvojno podajo z Alvesom, potem pa bil za las nenatančen.

Po predložku razpoloženega Alvesa je do strela prišel tudi Savić, Benko pa v 63. minuti po odličnem protinapadu ni uspel priti do zaključnega strela. Sledile so minute, ko so zmaji brez težav držali žogo, Celjane so držali na varni razdalji, vmes pa s konkretnimi napadi ogrožali domača vrata.

Edina resnejša priložnost za domače je prišla v 82. minuti, ko je z razdalje streljal Amadej Brecl, Ivačič pa se je izkazal z dobro obrambo. V sodniškem dodatku sta lepi priložnosti za še višjo zmago zapravila Issah Abass in Branko Ilić.

Ljubljančani so se drugič zapored uvrstili v finale pokala Slovenije, 30. maja pa bodo v Stožicah lovili prvo pokalno lovoriko po petnajstih letih. Ali se jim bodo tam pridružili igralci Aluminija ali Gorice, bo jasno jutri okoli 19. ure.

NK Olimpija/Twitter