Kramarič: Gremo naprej in gledamo le nase

Prva liga 24. Apr 201811:27 > 11:34
NK Maribor/Drago Wernig

Mariborčani so zadnjo četrtino Prve lige Telekom Slovenije začeli z zmago proti Aluminiju (0:2). Aktualni državni prvaki so v dobrem tednu prednost vodilne Olimpije stopili na vsega tri točke, zato je boj za naslov znova povsem odprt.

Znova se je izkazalo, da je v Kidričevem nekako naše najtežje gostovanje. Aluminij nam nikakor ne ustreza, ob tem letos še ni bilo tako vroče, kar je ob počasnejšem terenu zagotovo vplivalo na igro. A smo ne glede na vse okoliščine uspeli zmagati in nadaljevati serijo, s tem pa smo povečali pritisk na tekmece v boju za 1. mesto, kar je prineslo tudi zmanjšanje zaostanka,” je uspešen vikend za klubsko spletno stran opisal Martin Kramarič.

Prav mladi reprezentant je v 64. minuti sijajno asistiral za vodilni zadetek Maribora, ki se je v Kidričevem spet mučil z izrazito motiviranim nasprotnikom.

Najbolj pomembna je zmaga. Veliko pomeni podatek, da smo spet ohranili mrežo nedotaknjeno. To je naša prva naloga, ki smo jo uspešno opravili, zame pa bo imela poseben pomen tudi asistenca. Veseli me, da je po vmesnih treh tekmah prišel tudi na tak način moj prispevek k našim uspehom. Odločil sem se za visoko podajo do Mlakarja, proti vratnici na drugi strani, kjer branilci in tudi vratar nimajo veliko možnosti. Jan je bil na pravem mestu in znova potrdil, kako dobro se znajde pred golom,” je o tekmi še dodal Kramarič.

Vijoličasti so še pred dvema tednoma za vodilno Olimpijo zaostajali za 10 točk, zdaj pa prednost Ljubljančanov znaša le še tri. Obeta se dramatičen finiš sezone, Kramarič pa zatrjuje, da se bodo pri aktualni prvakih še naprej osredotočali le na svoje predstave: “Vedeli smo, da bo naše zbiranje točk poskrbelo za večji pritisk na tekmece, toda gremo naprej in gledamo le nase. Moramo ostati na svoji poti. Smo v seriji zmag, zelo samozavestni, kar se odraža na vzdušju v slačilnici, seveda pa tudi s prikazanim na igrišču.

Maribor se bo na tekmi 29. kroga pomeril s Triglavom, ki bo v Ljudskem vrtu gostoval v soboto ob 16.50.