Mlakar: Čaka nas trd boj na vsaki tekmi

Prva liga 25. Apr 201820:46 > 21:03
NK Maribor/Drago Wernig

Mariborčani so pred zadnjo četrtino Prve lige Telekom Slovenije našli pravo formo in se že zavzeto pripravljajo na sobotno preizkušnjo s Triglavom.

Zdravstveno stanje v vrstah aktualni državnih prvakov se izboljšuje. Med kandidate za nastop se vrača Martin Milec, bitko s časom pa bije razigrani napadalec Jan Mlakar, ki je na zadnjem obračunu z Aluminijem staknil poškodbo gležnja.

Žal. Dvakrat sem dobil udarec in odšel z igrišča zaradi zvina gležnja, ampak to je del športa, naključje. Pomembno je le, da se hitro vrnem,” je o dogodkih na sobotni tekmi v Kidričevem povedal Mlakar in dodal: “Okrevam po poškodbi, delam vaje za stabilizacijo gležnja, obiskujem terapije. Vse z namenom, da se čim prej vrnem. Kaže dobro. Stanje je vsak dan boljše, tako da sem danes že lahko začel s tekom. Če bo odziv dober in ne bo zapletov, se bom priključil soigralcem na treningu. S tem pa morda tudi na sobotni tekmi.”

Prav Mlakar je bil tisti, ki je načel mrežo Aluminija in svoji ekipi olajšal pot do pomembne zmage, s katero so znova znižali zaostanek za vodilno Olimpija, ki je v zadnjem krogu remizirala v Celju. Do konca sezone je še osem tekem, Mlakar pa o finišu razmišlja: “Ni lahkih tekem. Sploh v tej situaciji, ko odločamo o prvem mestu. Dobro nam uspeva, skušamo biti raznoliki v igri, napadati z vseh strani. Treba pa je biti včasih tudi potrpežljiv, če ne prideš do hitrega vodstva, kar se nam je obrestovalo v Kidričevem. Lepo se bo vrniti v Ljudski vrt, vsi skupaj se že veselimo domače tekme. Verjamem, da so navijači bolj zadovoljni s spremenjenim izhodiščem na lestvici in bomo imeli veliko podporo. Razpoloženje v slačilnici je odlično, ni pa nobene evforije. Vemo, da smo odvisni od svojih rezultatov. A hkrati tudi vemo, kaj nas čaka. Trd boj na vsaki tekmi in najprej bo znova treba zlomiti odpor Triglava. Pozabimo na to, kar je bilo v Kranju.

Mariborčani bodo na naslednji tekmi zaradi rdečega kartona pogrešali prvega vratarja Jasmina Handanovića. V Kidričevem je na njegovo mesto stopil Aljaž Cotman, ki bo izkušenega Handanovića zamenjal tudi tokrat.