Maribor na Tavaresov pogon do šeste zaporedne zmage

Prva liga 2. Maj 201820:56 > 20:58
Twitter

Maribor je dosegel šesto zaporedno zmago, v 30. krogu Prve lige je s 3:1 premagal Rudar in se tako vsaj za en dan povzpel na vrh lestvice.

Getty Images

V Velenju so po levjem deležu Marcosa Tavaresa, ki je zabil dva gola, dosegli pričakovano zmago, s katero so se vsaj začasno prebili na vrh prvenstvene lestvice, kjer imajo dve točki prednosti pred Olimpijo. Zmaje v četrtek čaka obračun v Kidričevem.

Najlepšo priložnost v prvem polčasu je zapravil Dominik Radić. V 27. minuti je preigral Aleksandra Rajčevića in Marka Šulerja, prišel je do strela, ki je šel mimo Handanovića, Maribor pa je rešil Viler, ki je njegov poskus izbil z golove črte. Velenjčani so nadaljevali pritisk, Milan Tučić je slabo streljal, tako da Handanović ni imel veliko dela.

Viler je 45. minuti z leve strani podal v sredino, Zahović je žogo podaljšal do Tavaresa, ki je z desne strani natančno meril v levi spodnji kot. To je bil njegov 12. gol v prvenstvu.

V drugem polčasu je najprej na 2:0 povišal Tavares, Šimunac je vrnil upanje knapom, ki ga je dokončno zatrl Luka Zahović.