Mariborčani v Domžalah do točke v sodnikovem dodatku

Prva liga 9. Maj 201817:40 > 18:07
NK Maribor/Drago Wernig

Derbi 32. kroga Prve lige Telekom Slovenije med Domžalami in Mariborom je navdušil. Gostitelji so bili zelo blizu drugi zaporedni zmagi proti vijoličastim, ki so do velike točke prišli v končnici tekme.

Tekmo so bolje začeli gostje, ki bi lahko povedli že v 50. sekundi. Luka Zahović je izkoristil napako domžalske obrambe in podal proti Marcosu Tavaresu, ki pa iz ugodnega položaja ni uspel zadeti. Maribor je tudi v nadaljevanju imel pobudo, vendar pa so bili do 20. minute dvakrat nevarni tudi gostje. Najprej je poskusil Bizjak, nato pa še Širok, oba poskusa je zaustavil izkušeni Handanović.

V 23. minuti je sledila najlepša priložnost v prvem polčasu. Znova je zapretil kapetan Maribora Tavares, ki se je sam znašel pred vratarjem Mulalićem, ga preigral, zadetek pa je pred golovo črto preprečil Dobrovoljc. Do konca polčasa je za domače še enkrat poskusil Bizjak, za goste pa dvakrat Dervišević, a se rezultat ni spremenil.

Drugi del se je začel bolj mirno, gostitelji pa so v 51. minuti prišli do velike prednosti. Viler je na levi strani napravil prekršek nad Bizjakom, Agimi Ibraimi je s prostega strela podal na rob kazenskega prostora, kjer je bil povsem sam Senijad Ibričić, ki se je zadetka razveselil s strelom po tleh.

Trener gostov Darko Milanič je po prejetem golu v igro poslal Vršiča in Mlakarja, Mariborčani pa so se dolgo pobirali. Prvo veliko priložnost so zapravili v 68. minuti, ko je v sredino podal Milec, Tavares pa je ob bližnji vratnici streljal mimo gola. Po udarcu iz kota v 70. minuti je Jan Mlakar zadel vratnico, ki se je dobro minuto kasneje stresla še po poskusu Vršiča, žoge se je ob zadnjem poskusu dotaknil tudi vratar Mulalić. Prav slednji je v nadaljevanju še nekajkrat odlično posredoval.

Domžalčani so se razumljivo osredotočili le na branjenje rezultata, pretili pa so le iz protinapadov. V 78. minuti je bil v dobrem položaju Ibraimi, ki pa se je na koncu zapletel. V 84. minuti so znova zapretili vijoličasti, tokrat je po podaji iz kota najvišje skočil Marko Šuler, znova se je bil na pravem mestu razpoloženi Mulalić.

Že se je zdelo, da bodo Domžale prišle do velike zmage, ko so gostje izvedli nov kot in se vendarle razveselili zadetka. V 91. minuti je žogo v sredino poslal Amir Dervišević, ob bližnji vratnici je bil Tavares, ki je skušal priti do strela, in ravno dovolj zmedel domžalskega vratarja, da mu je žoga ušla čez golovo črto. Do konca razumljivo dolgega sodnikovega dodatka si ekipi nista več priigrali nobene priložnosti, kar pomeni, da bi lahko Olimpija na večerni tekmi v Velenju svojo prednost na vrhu lestvice PLTS povišala na tri točke.

PLTS, 32. krog:

Domžale – Maribor 1:1 (0:0)
Ibričić 51.; Mulalić 91./ag