Milanič: Do konca moramo zmagati vse tekme

Prva liga 10. Maj 201817:37 > 17:51
Getty Images

Včeraj se po spodrsljaju obeh vodilnih ekip stanje na lestvici PLTS ni spremenilo. Maribor se je z zelo poznim golom rešil na tekmi v Domžalah in na koncu iztržil samo točko.

NK Maribor/Drago Wernig

Obračun med Domžalami in Mariborom je bil za vse gledalce izjemno zanimiv, tekma je bila na zelo visokem nivoju. Na koncu pa se je tekma končala z rezultatom 1:1. Vijoličasti so tako izgubili dve točki v boju za naslov, a njihov zaostanek za Olimpijo še naprej znaša samo točko. Po včerajšnji tekmi je svoje misli strnil trener Darko Milanič.

Za nami je dobra, dinamična tekma. Bila je intenzivna, na začetku smo imeli dve priložnosti, škoda, ker nismo zadeli. V drugem polčasu smo vršili pritisk na gol Domžal, ki so gol dosegle po naši napaki. Zadovoljni smo, ker smo zadeli na koncu tekme,” junak poznega izenačenja je bil Amir Dervišević, ki zadel za izenačenje.

Do konca sezone so še štirje krogi, kar pomeni, da je v igri še 12 točk. Že čez devet dni pa je na sporedu po mnenju mnogih odločilni večni derbi. “Morali bomo biti izjemno dobri. Fantom nisem govoril, da nas točka danes drži pri življenju. Dobro, zdaj gremo naprej, do konca moramo zmagati vse tekme,” je za konec pred zadnjimi štirimi krogi dejal Milanič.