Triglav do velike in pomembne zmage proti Celju

Prva liga 10. Maj 201819:18 > 19:22
NZS

Kranjčani so proti favoriziranim Celjanom dosegli pomembno zmago v boju za obstanek v ligi. Prvič v sezoni so Celjane tudi premagali. Zdaj imajo tako kot Ankarančani 22 točk. Junak tekme v Kranju je bil Nejc Pušnik.

V prvem polčasu sta si ekipi priigrali kar nekaj lepih priložnosti, a se izid ni spremenil. Uvodoma so bili nevarnejši Celjani, v osmi minuti je zgrešil Tilen Pečnik, v 24. minuti pa je s prostega strela z dobrih 20 metrov močno sprožil Tadej Vidmajer, izkazal pa se je Elvis Džafić. Ta je moral posredovati tudi ob koncu polčasa po strelu Rudija Požega Vancaša z roba kazenskega prostora.

Kranjčani so prvič zagrozili v 27. minuti, ko je David Tijanič streljal iz prve z desetih metrov, Metod Jurhar pa je žogo odbil čez gol. Pet minut pozneje je sam pred Jurharja prišel Matej Poplatnik, a je celjski vratar dobil dvoboj. V 40. minuti je znova od daleč meril Tijanič, žoga pa se je od enega od gostujočih nogometašev odbila čez gol. V 44. minuti je od daleč meril še Igor Bukara, a Jurharju ni povzročil posebnih težav.

Prva polovica drugega polčasa je bila nekoliko manj razburljiva. V 53. minuti je sicer Janez Pišek močno sprožil s 30 metrov, a je bil Džafić na mestu, v 67. in 69. minuti pa sta na drugi strani poskušala Poplatnik in Nejc Pušnik, v obeh primerih je Jurhar žogo odbil. V 76. minuti pa so domači povedli, Poplatnik je iz bližine z desne strani močno podal pred gol, od koder se je žoga od Pušnika odbila v gol.

Celjani so poskušali zatem izenačiti, med drugim je Mitja Lotrič v 82. minuti streljal od daleč, a zgrešil cilj, tudi vse druge (pol)priložnosti so ostale neizkoriščene, tako da je ostalo pri slavju Kranjčanov.