Green Dragons napadli NK Maribor, slednji odgovarja

Prva liga 15. Maj 201816:19 > 16:23
Green Dragons/Facebook

Vodstvo navijaške skupine Green Dragons je ogorčeno, da je njihova skupina za gostovanje v Mariboru dobila zgolj 400 vstopnic (praviloma jih dobijo 600), a se je vodstvo Maribora hitro odzvalo.

NK Olimpija/Facebook

Objava navijaške skupine Green Dragons:

Odgovor NK Maribor:

Ni potrebe po vznemirjanju strasti v pričakovanju derbija, po odzivu v njihovem zapisu navijaški skupini gostujočega kluba sporočamo, da so jezni na napačno vodstvo.

Za gostujoče navijače smo v Ljudskem vrtu namenili 700 vstopnic (400 na severni in 300 na zahodni tribuni), kar je izraženo v odstotkih glede na kapaciteto stadionov več kot jih našim navijačem omogoči vodstvo ljubljanskega kluba v Stožicah.

Podatek o zadnjem derbiju (31.3.) v Ljubljani: 400 vstopnic v sektorju za organizirane gostujoče navijače. Zato ni razloga za neprimerne obtožbe, kajti takšno pravilo je veljalo tudi ob prejšnjih vijol’čnih gostovanjih, čeprav smo pred vsako tekmo zaprosili vodstvo domačega kluba za večje število vstopnic. Nazadnje smo jih po dodatnih prošnjah za spomladanski derbi dobili še 50 in tako prišli do številke 450.

Ali je 450 v Stožicah enakovredno 400 vstopnicam v Ljudskem vrtu, pa naj vsak presodi sam…