Olimpija odločno in samozavestno na sobotni derbi

Prva liga 16. Maj 201817:08 > 17:16
NK Olimpija Ljubljana

V zadnjem obdobju se razmere v slovenskem državnem prvenstvu zaostrujejo, tako da večni derbi prihaja v pravem času. Zmaga za en in druge bi lahko bila že ključnega pomena. Pred sobotnim večnim derbijem so kot prvi spregovorili v Ljubljani.

“Ni potrebno poudarjati, kako pomembna tekma nas čaka. Zagotovo največja v sezoni. Morali bomo pokazati svoje najboljše kvalitete. Prepričan sem, da lahko prekinemo manjši negativni niz in da pridemo do vseh treh točk,” je dejal trener zeleno-belih Igor Biščan, ki ostaja miren in osredotočen: “Moramo vztrajati pri pozitivni igri, pri agresivnosti, potem se nam bo nasmehnila tudi sreča. Igrali bomo tudi za naše navijače, ki so z nami že od začetka sezone in si zaslužijo borbo do zadnjega sodniškega žvižga in zmago.”

Izkušeni kapetan Branko Ilić ima za seboj ogromno pomembnih tekem, a se tokratnega derbija prav posebej veseli. Vsi vemo, kaj nas čaka. Med sezono smo bili v zaostanku, v prednosti, zdaj smo spet v manjšem zaostanku. To pomeni zgolj to, da moramo biti pravi in da moramo narediti vse za zmago,” pravi ljubljenec ljubljanskih navijačev in dodaja: “Časa za popravne izpite več ne bo. Na tej tekmi bomo videli, če smo iz pravega testa. Sam sem prepričan, da je temu tako, na nas igralcih pa je, da v soboto to dokažemo.”

“Vzdušje je pravo, pripravljeni smo na boj,” zaključuje kapetan Olimpije, ki pa v zaključku prvenstva ni tista prava, ki smo jo denimo spremljali na začetku pomladi.

Večni derbi med v razprodanem Ljudskem vrtu bo na sporedu ob 20:30.