Požeg Vancaš "pospravil" Ankaran, suverene Domžale

Prva liga 20. Maj 201819:01 > 19:11
Twitter

Današnji tekmi 34. kroga Prve slovenske lige Telekom sta se razpletli po pričakovanjih. Domžale so doma s 3:1 premagale Krško, Celjani pa iz Nove Gorice nosijo tri točke, potem ko so Ankaran ugnali z 2:0.

Krško je v Domžalah povedlo z 1:0, do konca prvega polčasa so Domžalčani prišli do preobrata, na odmor so odšli s prednostjo 2:1. Krško je imelo priložnost ublažiti poraz nekaj minut po golu za 3:1, a niso izkoristili 11-m. Zgrešil je Luka Vekić.

Mrežo domačih je v 8. minuti načel Ester Sokler, štiri minute kasneje je izenačil Dario Melnjak.

Ob koncu prvega polčasa so Domžalčani prišli do vodstva. Po podaji iz kota se je ob obrambi Krškega žoga od Gabra Dobrovoljca odbila do Rubina Hebaja, ki je žogo podal do Amedeja Vetriha. Ta je brez težav zabil za 2:1. Končni rezultat je v 86. minuti postavil Agim Ibraimi.

Celjani so v Novi Gorici rutinirano prišli do treh točk in tako dva kroga pred koncem ostajajo v igri za uvrstitev v Evropo. Oba gola je prispeval Rudi Požeg Vancaš., pri prvem si je izmenjal dvojno podajo z Lovrom Cvekom. Pri drugem golu je Požeg Vancaš pri protinapadu Celja prejel globinsko podajo.