NZS suspendirala nespametnega Issaha

Prva liga 21. Maj 201812:26 > 12:29
Ekipa24.si

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Roman Rogelj je suspendiral naapdalca Olimpije Abassa Issaha, ki se je po koncu večnega derbija v Ljudskem vrtu prijel za mednožje.

NK Olimpija/SPS

Kakšno kazen bo Ganec na začasnem delu v slovenski prestolnici dobil, še ni znano, zagotovo bo izpustil sredin obračun proti Krškemu v Stožicah. Abass Issah se je po koncu srečanja med Mariborom in Olimpijo prijel za mednožje in obrnil proti domačim navijačem, ki so vse prej kot z navdušenjem sprejeli njegovo potezo. Vroče je bilo tudi v tunelu pod tribuno, a se je na koncu na srečo vse končalo brez hujšega incidenta.

Potezo mladega Ganca, ki je skupaj z Ricardom Alvesom najboljši strelec zmajev, so obsodili tudi njegovi soigralci.

Ob tem je disciplinski sodnik zaradi nešportnega vedenja igralcev (Damir Skomina je petim pokazal rumeni karton) Maribor kaznoval s 300 evrov denarne kazni.

Olimpija ob morebitni zmagi proti Krškemu in remija ali poraza Maribora na štajerskem derbiju v Celju že krog pred koncem lahko postane državni prvak.

Ljubljančani zahtevali javno opravičilo svojega napadalca
Na neprimeren odziv Issaha so se odzvali tudi v Stožicah. “Vodstvo NK Olimpija je od nogometaša Abassa Issaha zahtevalo javno opravičilo zaradi neprimernega vedenja po sobotni tekmi v Mariboru, ki je bilo namenjeno navijačem NK Maribor. Ne glede na to, da so se med navijanjem domačih navijačev slišala tudi skrajno neprimerna rasistična sporočila na Issahov račun, ki se jih je naposlušal predvsem po zadnjem sodniškem žvižgu, ni izgovora za neprimerno obnašanje športnika v zeleno-belem dresu. Zato je vodstvo kluba uvedlo tudi disciplinski postopek zoper nogometaša. Issah svoje dejanje obžaluje: ‘Storil sem napako in mi je iskreno žal. Opravičujem se navijačem, soigralcem, vodstvu kluba in celotni slovenski športni javnosti. Pripravljen sem prevzeti odgovornost za svoja ravnanja. Upam, da to ne bo imelo škodljivih posledic za klub,” so ob tem zapisali na uradni spletni strani zmajev.