Mariborčani sporočajo: Ni predaje!

Prva liga 22. Maj 201816:32 > 16:43
NK Maribor/Drago Wernig

Nogometaši Maribora so se po sobotnem porazu na večnem derbiju proti Olimpiji znašli v težkem položaju. Na ubranitev naslova v Prvi ligi Telekom Slovenije lahko upajo le še ob "pomoči" nasprotnikov v zadnjih dveh krogih.

Pred nami je tekma, ki je za nas in za nasprotnika izjemno pomembna. Nam za naslov, njim za Evropo,” je pred zadnjim gostovanjem v tej sezoni za klubsko spletno stran povedal Darko Milanič.

Primorski strateg na klopi Maribora poudarja, da bo tokrat v ospredju psihološka priprava, s katero bodo odpravili posledice derbija, ki ne smejo biti več opazne.

Črne misli morajo izginiti. Verjamem v to, da lahko naredimo preobrat in ne želim videti nikogar, ki bi dvomil. Razumljivo je priprava na naslednjo specifična po takšni tekmi in potrebuješ nekaj več časa, da se nabere energija. Analizirali smo derbi, dobili potrditve, da smo naredili veliko zadev zelo dobro. Je pa res, da nam določeni trenutki tekme niso uspeli. S fanti, ki nimajo dovolj izkušenj, bo še treba delati, kako se odzivati v situacijah, ko vodiš ali ne vodiš, kako se postaviti pri prekinitvah. Igrali smo z miselnostjo, ki smo jo imeli, vendar smo ostali pri našem dogovoru. Imeli smo blok osmih igralcev za žogo tudi pri tretjem golu in poletnost v napadu ni razlog, da smo izgubili,” razmišlja Milanič.

Tekme v zadnjem in predzadnjem krogu potekajo sočasno, Mariborčani pa bodo osredotočeni le na svojo nalogo. “Ne sme nas zanimati nič drugega, z mislimi smo le pri tekmi s Celjem, saj bo zelo zahtevna. Čaka nas nasprotnik, ki je po slogu igre specifičen, hitro gredo v globino, zato bomo morali ob naši energiji tudi najti način, kako jih onemogočiti. Spremembe? Moštvo je tekaško v ustreznem stanju, dobro igra, ni izmučeno in ne bo treba posegati po večjemu številu menjav. Imamo pa ob veliki konkurenci tudi možnost nekaj spremeniti,” o obračunu z ekipo, ki se še bori za evropsko vstopnico razlaga Milanič.

V začetno enajsterico se ob četrtem rumenem kartonu Marka Šulerja vrača Aleksander Rajčević, ki je pred odločilnim tednom povedal: “Matematika je jasna. Moramo zmagati na obeh zadnjih tekmah in upati na spodrsljaj tekmecev. Še posebej zahtevno gostovanje jih čaka v zadnjem krogu. Toda z njimi se ne bomo ukvarjali, treba je opraviti naš del. Odgarati najprej vseh 90 minut v Celju in zmagati!

Obračun na Areni Z’dežele se začne ob 16.00, izredno zanimiv pa bo tudi obračun v Stožicah, kjer bo Olimpija gostila Krško.