Zahović na izhodnih vratih Ljudskega vrta?

Prva liga 28. Maj 20189:28 > 9:30
NK Maribor

Po izgubljenem naslovu v zaključku prvenstva, se v Mariboru obetajo zanimivi dnevi. EkipaSN poroča, da se bo od kluba poslovil uspešni športni direktor Zlatko Zahović. Predsednik Drago Cotar zanikal njegov odhod.

NK Maribor/Facebook

Maribor je v letošnji sezoni znova igral v ligi prvakov, na domači sceni pa po dolgem času ostal brez lovorike. Bržkone del krivde leži tudi na klubskih veljakih in športnemu direktorju Zlatku Zahoviću. Slednji si je privoščil neokusen incident na novinarski konferenci, nato ostal v klubu, vendar ob predpostavki, da odnosi med njimi in vodilnimi možmi kluba niso najboljši. Pred časom je odjeknila še novica, da naj bi se Zahović v spor zapletel tudi s trenerjem Darkom Milaničem.

Kot na dlani je bilo, da bo nekdo moral oditi in očitno bo to tvorec vseh uspehov vijoličastih v zadnjih letih. Kot poroča EkipaSN, je Zahović že pred zadnjo tekmo z Gorico vodstvo kluba obvestil, da se poslavlja, po koncu tekme pa se od njih poslovil tudi osebno.

V svoji nameri je zelo odločen, razhajanj med njim in večino ostalih klubskih mož so prevelika, poti nazaj naj ne bi bilo več. Menda si niti po naključju ne namerava premisliti, že danes se odpravlja tudi na daljši dopust…” še dodajajo pri omenjenem časniku. Očitno je le še vprašanje časa, kdaj se bo za Maribor začela era po Zlatku Zahoviću.

Medtem je predsednik vijoličastih Drago Cotar v pogovoru za Večer zavrnil odhod športnega direktorja: “Uradno je Zlatko Zahović še vedno pri nas. Poslovil se je le, ker odhaja na dopust. Če je včeraj kdo rekel kakšno neumnost, jo je zaradi evforije, takšne ali drugačne.