Spinsova enajsterica brez Zahoviča in Kronavetra

Prva liga 28. Maj 201816:54 > 17:02
NZS

Sindikat profesionalnih nogometašev Slovenije (Spins) je na današnji novinarski konferenci Nogometne zveze Slovenije (NZS) razglasil rezultate glasovanja za najboljšo enajsterico pravkar končane sezone po izboru nogometašev.

Po objavi 23-ih nominirancev za najboljšo enajsterico sezone SPINS XI 2017/2018 v preteklem tednu, ko smo vsak dan namenili kandidatom za najboljše nogometaše po igralnih pozicijah, so bila danes na novinarski konferenci NZS objavljena imena enajstih najboljših nogometašev pravkar zaključene tekmovalne sezone v 1. SNL.

Pri glasovanju sodelovalo 167 nogometašev 1. SNL. Člani SPINS so izbirali tiste posameznike med svojimi kolegi, ki so v sezoni 2017/2018 prikazali najboljše predstave na igralnih površinah in s tem navduševali soigralce, nasprotnike in seveda navijače.

Med najboljšo enajsterico SPINS XI v sezoni 2017/2018 so 3 nogometaši Maribora in Domžal, samo dva prihajata s strani državnih prvakov in Celja ter Matej Poplatnik sicer drugi strelec lige.

Ker je glasovanje potekalo med sezono, takrat do izraza najverjetneje še ni prišla spomladanska strelska eksplozija Luke Zahovića, ki je bil pozneje z 18 zadetki najboljši strelec Prve lige Telekom Slovenije, v zvezni vrsti pa ni Roka Kronavetra, junaka Olimpije, ki je v zadnjih krogih dosegal odločilne zadetke za naslov prvaka.

Idealna enajsterica Prve lige Telekom Slovenijo za sezono 2017/2018:

Vratar: Jasmin Handanović (Maribor)

Branilci: Tilen Klemenčič (Domžale), Elvedin Džinić (Celje), Branko Ilić (Olimpija), Martin Milec (Maribor)

Vezisti: Rudi Požeg Vancaš (Celje), Ricardo Alves (Olimpija), Senijad Ibričić (Domžale)

Napadalci:Marcos Tavares (Maribor), Lovro Bizjak (Domžale), Matej Poplatnik (Triglav)