Zahović potrdil: Ne želim biti problem, temveč rešitev

Prva liga 29. Maj 201810:25 > 10:27
NK Maribor/Drago Wernig

Potem ko je ponedeljek minil v znamenju govoric, da Zlako Zahović po več kot desetletju zapušča Ljudski vrt, je osrednji akter zgodbe v torek potrdil, da končuje vijoličasto zgodbo.

SK

Sem bivši športni direktor Maribora,” je v uvodu pogovora za EkipoSN sprva dejal Zlatko Zahović. V klubu so s kratkim sporočilom za javnost še v ponedeljek zatrjevali, da Zahović ostaja član kluba, v pogovoru za Večer je tudi predsednik kluba Drago Cotar poudaril, da o odhodu snovalca kadrovske politike ne ve ničesar.

A očitno ni bilo niti kančka dvoma, da gresta Maribor in Zahović vsak svojo pot. “Stvar je jasna. Ne želim biti problem, temveč rešitev. Preprosto želim biti srečen, v klubu pa v zadnjem času nisem bil več. Odhod je edina rešitev,” je svojo odločitev obrazložil Zahović.

V času njegovega kadrovanja so vijoličasti osvojili sedem naslovov državnega naslova, po štirikrat so postali pokalni in superpokalni zmagovalci, dvakrat so zaigrali v skupinskem delu lige prvakov, trikrat v evropski ligi, kjer so enkrat napredovali tudi v izločilne boje. Kdo bo na mestu športnega direktorja zamenjal najboljšega strelca v zgodovini slovenske nogometne reprezentance, še ni znano.