Igralec zadnjega meseca v PLTS je Rok Kronaveter

Prva liga 7. Jun 201811:27 > 11:32
SPS

Sezona PLTS je za nami, Olimpija je postala državni nogometni prvak Slovenije, za nameček pa je naziv najboljšega nogometaša zadnjega meseca sezone dobil Rok Kronaveter.

NK Olimpija/SPS

27. sezone Prve lige Telekom Slovenije je konec. Na vrh ligaške razpredelnice se je zavihtela Olimpija, ki je v končnici sezone zadržala prednost pred Mariborom in osvojila naslov državnega prvaka.

V končnici sezone je dobre predstave nizal tudi Rok Kronaveter, igralec meseca maja Prve lige Telekom Slovenije. Mariborčan v zeleno-belem dresu je bil osrednji ljubljanski junak zaključka prvenstva, saj je s štirimi zadetki na zadnjih treh tekmah prispeval viden delež k naslovu državnega prvaka in bil gonilna sila igre zmajev.

Kronaveter je prejemnik zadnje nagrade za PLTS igralca meseca v sezoni 2017/18, ko so priznanje prejeli še Miljan Škrbić (Krško), Issah Abass (Olimpija), Ricardo Alves (Olimpija), Jasmin Mešanović (Maribor), Marcos Tavares (Maribor), Lovro Bizjak (Domžale) in Luka Zahović (Maribor).

Igralec meseca je izbran na podlagi ocen igralcev s strani obiskovalcev portala Prvaliga.si, ocen novinarjev Prve lige Telekom Slovenije in podrobnih statističnih podatkov, pišejo na prvaliga.si.