Mariborčani po desetih dneh znova skupaj

Prva liga 8. Jun 201811:49 > 11:54
NK Maribor

Zgolj deset dni po zadnji tekmi so nogometaši Maribora s tradicionalno skupno večerjo v četrtek odprli novo poglavje. Prvi trening sledi že v petek.

Projekt 2018/19 začenjajo Handanović, Cotman, Obradović, Pirić, Šuler, Ivković, Rajčević, Doumbia, Viler, Kolmanič, Pihler, Vrhovec, Cretu, Ogrinec, Hotić, Vršič, Ahmedi, Bohar, Tavares, Bajde, Mešanović in Štor.

Marko Šuler in Jasmin Mešanović sta v dogovoru s trenerjem Darkom Milaničem izpustila skupni uvod; Šuler zaradi bolezni, Mešanović zaradi smrti v družini. Kot edini nov obraz se je predstavil Kenan Pirić, dosedanji vratar Zrinjskega. Soigralcem se bosta znova pridružila Sandi Ogrinec (zaključil je s posojo v Krškem) in Luka Štor, po vmesnem nabiranju izkušenj v Kidričevem. Tretji povratnik s posoje Sunny Omoregie (Alashkert, Armenija) in Luka Uskoković bosta zaradi lažjega operativnega posega začela z vadbo v prihodnjem tednu, Denis Šme pa po nesrečnem zaključku posoje pri Aluminiju, ko je prav na zadnji tekmi obležal na igrišču, še kar nekaj časa ne bo med kandidati za nastop, saj ga po operaciji sprednje križne vezi ga čaka večmesečno okrevanje.

Na seznamu izbrancev trenerja Milaniča je tudi Luka Koblar, ki se bo iz mladinske preselil v člansko slačilnico, vendar je poškodovan in se bo ekipi pridružil v času priprav.

Po dogovoru so manjkali tudi udeleženci reprezentančnih akcij: Martin Milec, Luka Zahović, Amir Dervišević, Martin Kramarič in Jan Mlakar so dobili nekaj dni dodatnega premora ter se bodo preostalim priključili v sredo. V primerjavi s prejšnjo sezono v ekipi ni Aleša Mertlja, ki se je po izteku pogodbe poslovil od vijoličastih.