Viler: Navijačem bi se opravičil za predstavo

Prva liga 10. Sep 201813:49 > 13:51
Getty Images

Mariborčani so reprezentančni premor izkoristili tudi za obisk legendarne Kantride, kjer jih je Rijeka Matjaža Keka odpravila z visokih 4:0.

Najprej bi se opravičil navijačem za predstavo. Ne toliko zaradi igre, ampak predvsem zaradi tega, ker ni bilo fajta, pravih dvobojev z naše strani. Če že pademo, bi morali moško. To se tokrat ni zgodilo. Kot bi morali igrati mi, so oni. Počakali so nas, mi pa smo šli naivno, se znašli v zaostanku, potem pa skušali reševati, kar bi lahko, a se ni izšlo,” je dejal Mitja Viler, ki je ob številnih odsotnostih prevzel kapetanski trak, in dodal: “Igralci morajo oz. moramo biti vedno na ustreznem nivoju, ker trener hoče, da bi lahko računal na vse. Je pa vse prej kot prijetno, ko ne igraš redno. Potrebuješ nekaj časa, da prideš v ritem in za igralce, ki v zadnjem obdobju niso veliko igrali, je bila ta tekma zelo težka. Ob vseh, ki so manjkali, smo ostali še brez Tavaresa in samo z Mešanovićem v napadu, ki je bil preveč osamljen, kar se je poznalo. Škoda zaradi takšnega razpleta in upam, da bomo dobili priložnost, da se kdaj oddolžimo moštvu Rijeke. Zdaj pa smo z vrnitvijo domov to izkušnjo pustili za seboj in se usmerili k novim ciljem.”

Vijoličaste sredi tedna čaka pokalni obračun z Bravom v Ljubljani, konec tedna pa nadaljujejo prvenstvo proti Krškemu. “V Kranju smo bili uspešni, zdaj nas v tem mini ciklu čakata še 2 tekmi v gosteh. Prvenstvo je prioriteta in ta poraz nas ne bo omajal. Toda pred potjo v Krško je na vrsti začetek novega tekmovanja, že v sredo s pokalnim dvobojem. Bravo je ambiciozna ekipa. pred nami je zahtevna preizkušnja. Takoj se moramo resetirati, pozabiti na vmesno izkušnjo in nadaljevati v ritmu, ki smo ga imeli do premora,” je odločen Viler.