"Že nekaj časa nismo v popolni zasedbi in to se pozna."

Prva liga 13. Sep 201813:00 > 13:57
NK Maribor/Drago Wernig

Mariborčani so se na včerajšnji tekmi osmine finala slovenskega pokala proti Bravu rešili globoko v sodnikovem dodatku. Za klubsko spletno stran sta misli po specifični preizkušnji strnila strelec odločilnega gola Aleksander Rajčević in trener Darko Milanič.

Rajčević je zadetek dosegel v 95. minuti, ko je po podaji iz kota najvišje skočil in zadel z glavo. Primorec, ki je včeraj nosil kapetanski trak je o srečanju povedal: “Ni bilo podcenjevanja, vsi smo se pripravili, da bo zahtevna tekma. Trener nas je opozarjal, da je Bravo dobra ekipa. To so tudi pokazali s tem, ko se se dobro postavili na igrišču in nas ogrožali iz protinapadov, nam zabili 2 lepa gola. Igra nam nikakor ni stekla in zgodila se je tista tekma, ko se potem mučiš, če slabo začneš. Morali bi odigrati bolj mirno in bi tekmo prej odpeljali v pravo smer. Ni izgovorov za slabšo predstavo, a je najbolj pomembno, da smo na koncu izvlekli zmago.

Mariborčani so med reprezentančnim premorom odigrali prijateljsko tekmo z Rijeko, kjer so bili neprepričljivi, tudi tokrat pa so ob odsotnosti številnih nogometašev imeli kar nekaj težav pri organizaciji igre. “Težko je, ko ne igraš nekaj časa in moraš spet ujeti ritem. Ker imamo veliko poškodovanih, mora trener v tej fazi posegati po rotacijah. Zdaj se nam je nabralo precej težav, a je kader dovolj širok. Ko kdo manjka, je prostor za drugega. Vsak skuša pomagati ekipi na najboljši način in veseli me, da smo dosegli cilj, čeprav po težji poti,” dodaja Rajčević.

Darko Milanič je po preobratu in po razburljivih 95 minutah razkril: “Večkrat smo že videli ta scenarij, redkeje sami doživeli, a je to ta specifika pokalnega tekmovanja, ko moraš biti pripravljen tudi na takšen razplet in biti zadovoljen, da si zmagal, drugo pa gre v pozabo. Nasprotnik je bil dober v branjenju in učinkovit v protinapadih. Če bi po 1:1 namesto vratnice zadeli za vodstvo, bi lahko igrali bolj mirno in bi se izšlo bolj prepričljivo. Manjkal nam je hitrejši pretok žoge, ni bilo prostora ob zgoščeni postavitvi nasprotnikov in smo kot močno orožje izkoristili prekinitve. Že nekaj časa ne igramo v popolni zasedbi in to se pozna. Ko bomo znova imeli na voljo vse igralce, bo tudi podoba na igrišču bolj prepričljiva.

Maribor naslednja preizkušnja čaka v soboto ob 20.15, ko se bodo v Prvi ligi Telekom Slovenije pomerili s Krškim.