Poslovila se je Domžalska legenda – Juninho!

Prva liga 29. Sep 20189:31 > 9:33
NK Domžale

Svojo zadnjo tekmo v Športnem parku Domžale je včeraj odigral Juninho, eden najbolj prepoznavnih in eden najboljših nogometašev, ki so kadarkoli oblekli domžalski dres.

NK Domžale

Zabaven in čustven dogodek je prinesel zanimivo dogajanje. Najprej so se na medsebojni tekmi pomerili glasbeniki in estradniki Slovenije ter Anglije.

Glavno dogajanje se je začelo zvečer, ko sta na zelenico pritekli ekipi v modrem in rumenem. V barvi, ki je najbolj obeležila življenje in kariero Juninha, je brazilski nogometaš odigral prvi polčas, v nadaljevanju je nato oblekel še modrega in se pridružil še drugi ekipi. Na zelenici smo videli zabavno nogometno predstavo, ki so jo nekdanji mojstri in mojstrice okroglega usnja popestrili s številnimi odličnimi potezami. Poleg osrednjega akterja, ki je na zelenico pritekel v spremstvu sina in obeh hčera, so nastopili še: Janez Strajnar, Janez Aljančič, Marko Lunder, Željko Mitraković, Danijel Brezič, Zoran Zeljković, Dražen Žeželj, Dejan Djuranović, Jalen Pokorn, Slaviša Dvorančič, Stane Kocijančič, Peter Deisinger, Nenad Protega, Tadej Tomažić, Darko Brljak, Darko Topić, Etto Bahia, Mitja Zatković, Danijel Cund, Tjaša Tibaut, Tadej Apatič, Sead Zilić, Damir Pekič, Zala Kuštrin, Robert Majdič, Manja Rogan, Janez Perme, Karmen Ulbin, Goran Lazarević, Matej Oražem in Nejc Vidmar. Ekipo rumenih sta vodila Jernej Javornik in Milenko Spasić, ekipo modrih pa Darko Birjukov in Filip Filipovski, še ena legenda, ki je ob koncu minule sezone sklenila z delom v našem klubu. Legendarnemu trenerju vratarjev, ki je dolga leta deloval v Domžalah in bil pomemben del razvoja klubske zgodovine, smo se zahvalili ob krajši slovesnosti med polčasom.

Juninho je nato zelenico ob stoječih ovacijah in glasnem navijanju zapustil v 55. minuti, po koncu tekme pa se je nato s čustvenim govorom zahvalil vsem, ki so se včeraj zbrali v Športnem parku in tudi vsem ostalim, ki so v kakršnikoli meri bili del njegove kariere.

34-letni Brazilec, ki bo tudi v prihodnje del kluba, je sicer edini nogometaš, ki je sodeloval pri vseh šestih članskih lovorikah Nogometnega kluba Domžale.