Evrogol Kronavetra za piko na i

Prva liga 6. Okt 201822:12 > 22:16
NK Olimpija Ljubljana

Olimpija pred rezprezentančnim odmorom ohranja pet točk zaostanka za vodilnim Mariborom. Zmaji so v Celju slavili s 3:1, potem ko so domači povedli z 1:0. Junak ljubljanske zmage z golom in podajo Rok Kronaveter.

V Celju je bilo vroče že na uvodu. Nekdanji član grofov Jucie Lupeta je v 3. minuti sprva naredil prekršek, ki ga sodnik Bojan Mertik ni dosodil. V nadaljevanju akcije je robustni Portugalec podal v kazenski prostor, kjer je Žan Benedičič evidentno z roko preusmeril predložek. Čeprav se je sprva zdelo, da je Mertik dosodil najstrožjo kazen, je po posvetu s pomočnikom dosodil zgolj kot za Ljubljančane.

V 22. minuti so domači povedli. Nekdanji zmaj Jakob Novak je lepo zaposlil Mitjo Lotriča, ki je za vodstvo z 1:0 zadel pod prečko. Aktualni prvaki so se izenačenja veselili v 35. minuti, ko je Andres Vombergar z močnim strelom po sredini izkoristil enajstmetrovko (Mertik je po igranju z roko Žana Zaletela na belo točko pokazal šele po posredovanju sodnika za vrati).

Zmaji so v drugem polčasu še stopnjevali ritem, a dolgo čakali na drugi zadetek. Macky Bagnack je po podaji Roka Kronavetra s prvencem v dresu Olimpije šele v 85. minuti poskrbel za vodstvo, medtem ko je Mariborčan v dresu Ljubljančanov v prvi minuti sodnikovega podaljška s pravim evrogolom iz prostega strela potrdil zmago.