Hat-trick Savića ob visoki zmagi Olimpije

Prva liga 13. Okt 201819:44 > 19:46
NK Olimpija Ljubljana

Slovenski državni in pokalni prvaki so se med reprezentančnim premorom odpravili v Banjaluko, kjer so odigrali prijateljsko tekmo s starim znancem z jugoslovanskim nogometnih zelenic, Borcom iz Banjaluke. Zmaji so slavili z visokih 4:0.

Trener Zoran Barišić je v Ljubljani pustil nekatere igralce, ki so v dosedanjem poteku sezone igrali največ, v prvo postavo pa je uvrstil tiste, ki so doslej igrali manj.

Prvo priložnost na tekmi si v 10. minuti priigrala Olimpija. Takrat je po desni strani odlično prodrl Boateng, preigral dva domača branilca, gol pa mu je preprečil domači vratar, ki se je izkazal z lepo parado. V 23. minuti je bil razpoloženi Boateng vpleten v novo akcijo. Kingsley in Boakye sta kombinirala po desni strani, mladi bočni branilec je žogo na strel namestil Lukanoviću, ki je bil za las nenatančen. Boateng je znova zapretil v 29. minuti, tudi v tem primeru je kombiniral z Boakyejem, znova se je izkazal bratar Borca. Slednji pa je bil povsem brez moči deset minut pred koncem prvega polčasa. Jurčević je potegnil v sredino in odlično našel Lendrića, ki si je žogo zaustavil in namestil na strel, nato pa neubranljivo zadel ob vratnici za vodstvo Ljubljančanov. Tik pred koncem prvega polčasa je s strelom z razdalje poskusil še Boateng, a brez uspeha.

Pred začetkom drugega polčasa je Barišić opravil kar pet sprememb. Vstopili so Bagnack, Valenčič, Lupeta, Suljić in Savić. Prav slednji je odigral fantastičen polčas. Svojo dobro dnevno formo je nakazal v 56. minuti, ko je izjemno preigraval po levi strani, na tla spravil enega izmed domačih branilcev, prodrl v sredino, nato pa z natančnim strelom povišal prednost. V nadaljevanju je odlični Avstrijec dosegel še dva gola, v obeh primerih je asistenco vpisal Asmir Suljić, Savić pa je bil natančen z neposredne bližine. Trener zmajev je v igro poslal tudi Štiglec in mladinskega vratarja Kristijana Sekulića.

Zmaji so se po tekmi takoj odpravili na pot proti Ljubljani, kjer jih čakajo priprave na nadaljevanje prvenstva. Naslednja tekma bo pokalna, in sicer Olimpijo v sredo, v Kopru čaka prva tekma četrtfinala pokala Slovenije (ob 20:00 v živo na SK 1).