Barišić: Derbi prihaja v pravem trenutku

Prva liga 24. Okt 201820:56 > 21:02
NK Olimpija/SPS

Sobota prinaša drugi večni derbi v Prvi ligi Telekom Slovenije. Olimpija se bo v Ljudskem vrtu skušala oddolžiti za poraz proti večnemu tekmecu, ki so jih v 5. krogu v Stožicah nadigrali s 3:0. Trener zmaje Zoran Barišić je prepričan, da derbi prihaja v pravem trenutku.

Olimpija je na zadnji tekmi v Ljudskem vrtu v lanski sezoni v izdihljajih tekme prišla do velike zmage in si takrat tudi tlakovala pot do osvojitve dvojne krone v sezoni 2017/18.

Tudi na sobotni tekmi je cilj trenerja Zorana Barišića zmaga proti večnim rivalom. Avstrijec na klopi ljubljanske ekipe se sicer zaveda, da jih čaka težka naloga, a poudarja, da so nogometaši Olimpije zmožni velikih stvari.

Gremo v pozitivno smer. Težko je reči, a možno, da derbi prihaja v pravem trenutku. Dvignili smo formo, zmagujemo, tako da se nikogar ne bojimo,” je na sredini tiskovni konferenci pred derbijem povedal Barišić, ki na klopi Olimpije še ni izgubil, po reprezentančnem premoru pa je prišel do dveh zmag na prav toliko tekmah in nadaljeval: “Med premorom smo se regenerirali, nato se še bolje spoznali in začeli delati na podrobnostih, za katere prej nismo imeli časa. Vidim veliko pozitivnega, veliko želje in zagnanosti.

Barišić bo lahko v soboto računal tudi na nekatere nogometaše, ki so v zadnjih tednih manjkali zaradi poškodb: “Suljić že trenira na polno, danes sta se moštvu pridružila tudi Ilić in Črnic.