PLTS: Krško in Rudar do zmag

Prva liga 28. Okt 201821:23 > 21:24
Alex Grimm, Bongarts

Zaradi dežja so prestavili tekmo med Domžalami in Gorico. Nogometaši Rudarja so slavili proti Aluminiju s 3:2, Krško pa proti Muri z 2:0.

Danes naj bi se igrale 3 tekme Prve lige Telekom Slovenije, a je bila tekma med Domžalami in Gorico odpovedani zaradi obilnega dežja. Nov datum tekme bo kmalu znan, predvidoma pa prvi teden v novembru sredi tedna.

V Velenju sta se pomerila domači Rudar in Aluminij. Gostje so prišli do vodstva v 14. minuti preko Tahiraja, še pred koncem prvega polčasa pa je izenačil Radić. V drugem polčasu je Rudar povedel v 47. minuti po zadetku Bolhe, na 3:1 pa je povišal Škoflek v 55. Gosti so znižali zaostanek v sodnikovem dodatki. Končni rezultat 3:2 je postavil Trdina.

Krško se je z zmago nad Muro odlepil z zadnjega mesta lestvice. V prvem polčasu je Mura poskušala s streli od daleč, a brez uspeha. Oba zadetka smo videli po odmoru. V svojem kazenskem prostoru je nespretno reagiral Špiro Peričić za avtogol in vodstvo domačih, ki so bili ves čas praktično brez priložnosti. So si pa zaslužili drugi zadetek, ko je Marco Da Silva odlično izvedel prosti strel in matiral gostujočega vratarja Obradovića za 2:0.