NK Maribor: Sodniki za svoje napake ne odgovarjajo

Prva liga 30. Okt 201811:02 > 11:14
NK Maribor/Drago Wernig

Pri NK Maribor so sklicali novinarsko konferenco, ki se je v večjem delu vrtela okoli sodniških napak v PLTS, napakah, ki se v zadnjih dveh sezonah prevečkrat ponavljajo tudi v serijah in to na odločilnih tekmah.

Matic Burazer

“NK Maribor se je v tem koledarskem letu odločil, da bo opravljal analize sojenja k izboljšanju celotne situacije sojenja. Izgubili smo zaupanje v človeški faktor oziroma proste sodniške presoje. Prevečkrat se to dogaja, ne samo nam,” je z novinarsko konferenco NK Maribor, ki je bila sklicana zaradi nezaupanja v sodnike, odprl direktor moštva Bojan Ban. “Sodniki za svoje napake ne odgovarjajo in ne čutijo nobenih posledic. Želja današnje konference je opozoriti in zahtevati enake kriterije ter podkrepiti to s strokovnimi izjavami in video materialom, ki smo ga lahko izbrali,” je še dodal.

Na novinarski konferenci so akterji sodnišče napake prikazali in analizirali tudi na velikem platnu.

Glavni trener Darko Milanič je prav tako ocenil situacijo: “Kriterij se preveč spreminja, celo na sami tekmi. Kako se tolmačijo pravila, pri tem nekaj ne štima. Pričakujem, da bo poročilo sodniške organizacije zelo podobno tistemu po lanskem 26. krogu. Pomembno je opozoriti na napake, ki se dogajajo celo v serijah.”

Milanič je opozoril tudi na napake v korist Maribora: “Napake se prevečkrat kompenzirajo. Po eni napaki sledi še druga. Ko se naredi ena, druge več ne sme biti.”

Za kapljo čez rob je poskrbelo tudi sojenje na večnem derbiju, ki ga je Olmipija v Ljudskem Vrtu dobila z 2:1. “Sodnik je naredil napako pri Klinarju, enajstmetrovka je bila za Olimpijo. Najverjetneje je bil opozorjen med polčasom. Vem, da se vsi ne strinjajo, če je bil prekšek nad Luko Zahovićem za 11-metrovko. Tudi pri Klinarju se ne strinjajo,” je dejal trener Milanič.