Maribor v podaljšku do preobrata in polfinala

Prva liga 31. Okt 201818:51 > 19:00
NK Maribor

Maribor je danes postal drugi polfinalist pokala Slovenije, potem, ko je s skupnim rezultatom 3:2 izločil Domžale, ki so bile še do 92. minute v prednosti, a so na koncu popustile.

Maribor je imel s prve domače tekme minimalno prednost 1:0. V tekmo so gostje šli s kar precej spremenjeno enajsterico.

Domači so kot prvi zadeli in sicer v 36. minuti, ko je žogo v mrežo Kenana Piriča pospravil Adam Gnezda Čerin. Tekma se je s tem začela znova, v drugem polčasu sta bili obe ekipi dokaj previdni, a so imeli vijoličasti veliko več od igre. Slednji so sicer v 59. minuti zadeli, a je bil gol Luke Zahoviča zaradi prepovedanega položaja razveljavljen. V 75. minuti pa enajstmetrovka za Domžale. Dario Melnjak je po preigravanju prišel vse do kazenskega prostora, tam pa ga je s prekšrkom ustavil Ivković in sodnik je pokazal na belo točko. Strel je uspešno izvedel Senijad Ibričič in rumeni so bili v prednosti.

Pri Mariboru je sledila trojna zamenjava. Med drugim je v igro vstopil tudi Felipe Santos, ki ga je nekaj trenutkov pozneje v kazenskem prostoru zrušil Gregor Sikošek, a se glavni sodnik ni oglasil. Časa je bilo vse manj in gostje so vse bolj trepetali. V 92. minuti pa vendarle odrešitev, s kota je podal Blaž Vrhovec, najvišje je skočil Alexandru Cretu in žogo neubranljivo zabil z glavo v domačo mrežo za pomemben gol v gosteh.

Veselje na mariborski klopi se ni še povsem poleglo, ko je že v naslednjem napadu za 2:2 po napaki obrambe z lob udarcem z razdalje zadel Jasmin Mešanović.

Domžale 2:2 Maribor *2:3
Gnezda Čerin 36., Ibričić 76./11-m; Cretu 92., Mešanović 93.