Ostre kazni za Maribor in Olimpijo, Hotiću šest tekem

Prva liga 2. Nov 201816:58 > 17:10
NK Maribor/Drago Wernig

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Roman Rogelj je imel po večnem derbiju med Mariborom in Olimpijo veliko dela. Dino Hotić bo zaradi nešportne poteze počival šest tekem, oba kluba pa sta prejela še visoki finančni kazni.

Dino Hotić je na derbiju, ki so ga nogometaši Olimpije dobili z 2:1, odrinil glavnega sodnika Mateja Juga, saj je bil prepričan, da bi moral Jug ob posredovanju Asmirja Suljića nad Luko Zahovićem v 79. minuti pokazati na belo točko.

Prvi strelec slovenskega državnega prvenstva se je po tekmi pisno opravičil Jugu, disciplinski sodnik pa je pismo upošteval kot olajševalno okoliščino. Hotić je eno tekmo kazni že odslužil v pokalu, to pa velja tudi za Martina Milca, ki je prav tako prejel kazen. Zaradi žaljenja sodnika po koncu tekme je bil bočni branilec Maribora kaznovan z dvema tekmama. Tudi v tem primeru je bila olajševalna okoliščina pisna izjava.

Rogelj je ob tem oba kluba kaznoval s po več kot 10.000 evri kazni. Olimpija bo eno domače prvenstveno ali pokalno tekmo prisiljena igrati brez gledalcev na delih štadiona, na sektorjih B in D, če bo v preostalem delu 2018/2019 storilo podoben ali težji prekršek, kot tokrat.

Maribor je prejel še 360 evrov kazni zaradi nešportnega vedenja več igralcev, ki so dobili štiri rumene in rdeč karton ter še 10.450 evrov zaradi izgredov svojih navijačev.