Milanič: Ne nameravamo se ustaviti

Prva liga 12. Nov 201811:44 > 11:45
Darko Milanič ni več trener Slovana iz Bratislave. Foto: Getty Images

Maribor je na krilih izjemnega Marcosa Tavaresa tudi proti Triglavu nadaljeval z nizom učinkovitih predstav, s čimer je na vrhu lestvice zadržal štiri točke prednosti pred Olimpijo.

Če pogledamo v celoti, so navijači prišli na svoj račun. Bilo je precej lepih akcij, doseženih 5 golov, med katerimi je vsak po svoje zelo zanimiv. V 1. polčasu smo bili nekaj časa slabši, kot bi pričakoval in je bilo treba nujno nekaj postoriti. Ta zadetek Tavaresa za 1:1 nam je bil zlata vreden, ker je vzpostavil ravnotežje in nam dal upanje, da lahko naredimo tisto želeno popolno prevlado. V 2. polčasu je bilo vse okej, s številnimi akcijami in priložnostmi. Želel bi si bolj miren 1. polčas, a je tudi to sestavni del in v celoti sem zelo zadovoljen s prikazanim,” po zmagi proti Triglavu Darko Milanič ni skrival zadovoljstva nad opravljenim in še enkrat več izpostavil izjemen doprinos Marcosa Tavaresa: “To je res neverjeten dosežek, kapetan se ne da in dobro je tako. Mladi prihajajo za njim, vedno pa najde motiv in ta lestvica strelcev, na kateri ni na tisti svoji normi, ko ni bil prav na vrhu, ga spodbuja. Zdaj je že zadel petkrat in s tem skupne mejnike premaknil še višje.”

Triglavani so v Ljudskem vrtu povedli, domov pa odšli praznih rok in s štirimi zadetki v svoji mreži, s čimer so vijoličasti nadaljevali učinkovito igro: “Res smo velikokrat zadeli. Naj ta serija še kar traja, to je nekakšna naša obveznost nadaljevati s tem učinkovitim napadom. Seveda bo prišla kakšna tekma, ko nam ne bo uspelo zadeti štirikrat ali petkrat, ostati bomo morali mirni in potem znova zagrabiti, da se čimvečkrat zgodijo takšne tekme.”

Mariborčane sedaj čaka reprezentančni premor, ki ga bodo poskušali kar čim bolje izkoristiti pred zadnjimi tremi tekmami v prvem delu sezone. “Dobro smo oddelali ta cikel, z uvrstitvijo v polfinale pokala in zdaj zaporednima visokima zmagama. 36 točk nam pomeni veliko in daje še veliko dodatne morale za finiš jesenskega dela. Že zdaj po tekmi smo se s fanti pogovarjali, da se moramo odpočiti, znova opraviti 2 kvalitetna delovna tedna, potem pa nadgraditi željo po osvajanju točk. To je nuja, ne nameravamo se ustaviti.”