Velika sramota Olimpije v Kidričevem!!

Prva liga 1. Dec 201814:06 > 14:08
NK Olimpija/SPS

Aktualni državni prvaki se na predzadnji jesenski tekmi niso proslavili ampak osramotili. Ekipa Aluminija jih je na domačem igrišču povsem ponižala in premagala s 6:2.

Zoran Barišič je danes na klopi Olimpije doživel svoj prvi poraz odkar je trener zeleno-belih. Danes bi se zaostanek zmajev za vodilnim Mariborom lahko povečal na velikih devet točk. Hkrati pa so branilci naslova doživeli enega izmed najbolj bolečih porazov v zadnjem desetletju.

V prvem polčasu je Aluminij hitro povedel, že v drugi minuti je zadel Mario Lucas Horvat po novi veliki napaki vratarja Aljaža Ivačiča. Nekaj minut pozneje je sicer Marko Putinčanin po odbiti žogi izenačil, vendar ne za dolgo. Po napaki gostov je v 23. minuti sledil hiter protinapad domačih, ki ga je s prvim zadetkom na tekmi kronal Nikola Leko. Isti igralec je zadel še po akciji s kota tri minute pred koncem polčasa. Olimpija je sicer v prvem polčasu igrala še dokaj dobro, dvakrat preko Andresa Vombergarja stresla tudi okvir gola. Zadetek, ki ga je dosegel Asmir Suljič pa je bil zaradi prekrška v napadu razveljavljen.

Takoj po tem, ko je glavni sodnik odpiskal konec pa je udarec domačemu nogometašu podelil Macky Bagnack in moral predčasno pod prho, ker je prejel rdeči karton.

Med polčasom je v garderobi ostal Rok Kronaveter, Olimpija pa je ugašala. Najprej je preko Stefana Saviča prišla do zadetka in upanja za izenačenje, vendar potem se je šele začelo s strani domačih. Le te so v slabih dvajsetih minutah kar trikrat zatresli mrežo Ivačiča. Začel je Francesco Tahiraj, nadaljeval je Alen Kranjc, za piko na i pa je zabil še Dejan Petrovič.