Aleksander Šeliga sklenil športno pot

Prva liga 7. Dec 201812:23 > 12:26
NK Olimpija Ljubljana

Nekdanji član Olimpije in slovenske reprezentance Aleksander Šeliga je v petek oznanil, da končuje svojo bogato vratarsko pot.

Aleksander Šeliga je za Olimpijo debitiral septembra 2011 proti Muri, slabih pet let kasneje pa je s soigralci visoko dvignil težko pričakovano lovoriko za najboljše moštvo v državi. Bil je tudi član Olimpije v prvem delu lanske sezone, ko so zmaji tlakovali pot k dvojni kroni po dolgih 25 letih.

Mogoče bi bil celo pravi čas končati, ko mi je potekla pogodba z Olimpijo. Ker imam tako zelo rad nogomet in to službo, sem poskusil nadaljevati. Zdaj je definitivno pravi čas za to,” je vidno ganjen dejal Šeliga.

Šeliga je v Ljubljani preživel kar sedem let. “Ogromno lepih trenutkov. Nekaj težkih, a ti gredo hitro v pozabo. Najlepši trenutek je bila zagotovo enajstmetrovka Kronavetra v Velenju. Ko je poslal žogo v gol, se mi je v glavi odvrtel cel film mojega življenja v Olimpiji. Odrekanje ni bilo zaman. Ko je Krona zadel … Nimam besed,” je dodal Šeliga.

Na zadnji tekmi v dresu Olimpije, avgusta 2016 proti Kopru, je postal deveti najstarejši nogometaš v zgodovini Olimpije, ki je stopil na zelenico. V svoji karieri je igral še za Celje, Slavio Praga, Sparto Rotterdam, nazadnje pa je branil v dresu ptujske Drave. Bil je tudi eden od treh vratarjev slovenske reprezentance, ki je nastopila na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki.