Milec: Upam, da je konec vsega slabega

Prva liga 7. Jan 201913:25 > 13:27
Getty Images

Martin Milec že nestrpno čaka, kdaj se bo znova lahko vrnil na nogometne zelenice. "Trenutno stanje je spodbudno. V decembru sem hodil na terapije, zdaj že opravljam določene vaje," navijačem sporoča odlično desni bočni branilec in se nadeja, da bo že kmalu lahko začel vaditi s preostalo ekipo.

“Tudi po zadnjem pregledu kaže, da gre na boljše. Priprav takoj še ne bom začel s polnimi obremenitvami, še vedno bom brez stika z žogo, a naj bi bil do konca januarja že v pravem ritmu in nared za igranje. Najlepši scenarij po vseh zapletih bi bil, če bi v Turčiji že lahko pomagal moštvu,” je v pogovoru za uradno spletno stran mariborskega prvoligaša dejal Martin Milec, ki je jeseni odigral zgolj tri obračune.

“Priznam, da sem bil res ‘poklapan’. Poškodbe so, žal, del nogometa, na katerega ne moreš vplivati. Prisotno je bilo veliko razočaranje, a sem se moral sprijazniti z neprijetno situacijo in trdo delati, da se vrnem. Še močnejši. Pogrešam tisti adrenalin, ko si na igrišču in res upam, da je zdaj konec vsega slabega, kar se mi je dogajalo,” je optimističen Milec, ki je med odsotnostjo dobil drugega otroka: “Zaenkrat je doma super, vsi smo zdravi, se dobro počutimo in predvsem dobro spimo. Upam, da bo tako tudi po začetku priprav. Tin je zdrav, to je najpomembnejše. Je kar velik fant za svojo starost, vsi mi pravijo, da bo štoper (smeh). Ob družinskih je bilo veliko trenutkov veselja tudi v slačilnici, to mi je zelo pomagalo. Zgodba, ki so jo soigralci ustvarili jeseni, je bila izjemna. Sam sem bil največji navijač, Viola na tribunah. Ob tem sem bil vsak dan z ekipo, vem, kaj se je dogajalo v slačilnici in kaj vse so morali prestati ter koliko truda vložiti, da so dosegli takšne rezultate.”

Čeprav Milec sezone ni začel po načrtih, se nadeja, da bo spomladi veliko več časa preživel s soigralci na igrišču: “Čeprav sem v ligi odigral samo 45 minut, sem se tudi jeseni počutil kot del moštva. Upam, da bom v spomladanskem delu več na igrišču in da bomo nadaljevali z uspehi. Kot je v intervjuju poudaril športni direktor, zmage niso samoumevne in tega se dobro zavedamo. Trdo bo treba garati na vsakem treningu, na vsaki tekmi za zmago. To je edina, najboljša pot do uresničitve cilja in verjamem, da nas čaka lepa pomlad.”