Pevnik: Olimpija bo bojevita, naslov še ni oddan

Prva liga 10. Jan 201917:00 > 17:19
NK Olimpija/SPS

Novi trener Olimpije Robert Pevnik je v petek odvodil prvi trening, se uradno predstavil in razkril cilje aktualnih državnih in pokalnih prvakov za drugi del sezone v Prvi lige Telekom Slovenije.

Olimpija si je v končnici jesenskega dela državnega prvenstva nabrala devet točk zaostanka za vodilnim Mariborom, ob vseh kadrovskih spremembah pa se navijači zmajev povsem upravičeno sprašujejo, če lahko njihovi ljubljenci sploh upajo na povratek. Rober Pevnik je prepričan, da aktualni prvaki še niso rekli zadnje, in napoveduje bojevito in hazardersko Olimpijo.

Kar se je dogajalo prej, ni pomembno. To je nova zgodba, verjamem vanjo, zato sem prevzel to odgovornost. Niti v prvenstvu ni še nič izgubljenega, to sem povedal tudi svojim igralcem. Vsi pa moramo postati zelena družina, od čistilke do predsednika. Verjeti moramo v uspeh. Moramo biti bojeviti, samozavestni, potrebovali bomo tudi veliko sreče, ker bomo veliko tvegali, da bi prišli do tega končnega cilja,” je ob prvem treningu v Ljubljani dejal Pevnik, ki je na klopi nasledil odpuščenega Zorana Barišića.

“Ko si trener Olimpije, predsedniku ni treba postavljati ciljev, ker imaš tudi sam in sami igralci cilj biti najboljši. Zaostajamo devet točk, ampak vedno se je pokazalo v nogometu, da je vse mogoče. Vse tekmece cenimo, ampak verjeti moramo tudi vase,” razmišlja Pevnik, ki je zmaje vodil že v sezoni 2009/10 in samozavestno dodaja: “Vem, da bom treniral najboljšo ekipo v državi. Že zdaj je dobra ekipa, ki pa se bo še okrepila. Najpomembneje je, da bomo vsi samozavestni, da razmišljamo o sebi, svoji igri in trdo delamo. Le to nas bo vodilo do uspeha.

Zasedba Olimpije se bo do konca zimskega prestopnega roka zagotovo še dodobra spremenila. Na izhodnih vratih sta po odhodih Branka Ilića in Arisa Zarifovića še Rok Kronaveter in Aljaž Ivačič, ki naj bi ga do prestopa v ligo MLS k Portlandu ločile le še malenkosti.

Pevnik je zaenkrat prepričan le v to, da se bo Olimpija okrepila v osrčju obrambe: “Ve se, da po odhodih Ilića in Zarifovića iščemo srednjega branilca, to je v prvem planu, mora pa biti res kakovosten. Za druge ne morem ničesar reči, saj ob omenjenih odhodih ni nič na novo potrjenega.

Olimpija bo zimske priprave oddelala v Ljubljani, Čatežu in Beleku. V tem času bo odigrala številne prijateljske tekme. Zaenkrat dogovorjeni tekmeci Ljubljančanov so Varaždin, hrvaška Gorica, Bravo, Dunajska Streda, St. Pöltn, Rubn Kazan in Lokomotiva iz Taškenta, v dogovoru pa je tudi generalka pred naddaljevanjem prvenstva, ko naj bi v Stožice prišel Red Bull Salzburg.