Ilić odslej na Danskem, Ivačić v Ligo MLS

Prva liga 15. Jan 201917:02 > 17:09
NK Olimpija Ljubljana

Nekdanji kapetan Olimpije Branko Ilić je ekspresno našel nov klub. Branilec se bo v preostanku sezone na Danskem z Vejlejem boril za obstanek. Uraden je postal tudi prestop vratarja Aljaža Ivačiča, ki se seli k Portlandu v Ligo MLS.

Oba igralca sta bila v lanski sezoni med pomembnejšimi pri osvojitvi dvojne krone. Po burnem jesenskem delu, po katerem se je predsednik Milan Mandarić odločil za obsežno čistko in reorganizacijo, se je hitro začelo omenjati, da bosta tako Ivačić kot Ilić zapustila zmajevo gnezdo.

Nekdanji kapetan Olimpije Branko Ilić se je sicer od svojega matičnega kluba poslovil že pred časom, ko smo si lahko prebrali tudi čustveno poslovilno pismo, kot prost igralec pa hitro našel nov klub. EkipaSN namreč poroča, da bo kariero nadaljeval na Danskem pri klubu Vejle.

Vratar Aljaž Ivačič se seli v severnoameriško Ligo MLS, kjer bo igral za Portland Timberse. Olimpija je prestop potrdila medijski hiši STA. Ljubljančani bodo za 25-letnika dobili 225 tisoč evrov odškodnine. Ivačič sicer še čaka na delovni vizum, s Portlandom pa je podpisal pogodbo za dve leti z možnostjo podaljšanja še za dve. V prvem letu bo na leto zaslužil 130 tisoč evrov bruto, v morebitni četrti sezoni pa 240 tisoč evrov.