Mandarić: Vse za racionalizacijo in stabilizacijo kluba

Prva liga 18. Jan 201911:32 > 11:34
NK Olimpija Ljubljana

Navijači Olimpije so v pričakovanju vnovičnega popolnega remonta prve ekipe. Prvi mož kluba Milan Mandarić poudarja, da tekmovalni cilji kluba ostajajo najvišji, v prvi vrsti pa želi racionalizirati stroške in stabilizirati klub.

Vse, kar počnemo ta hip v Olimpiji, je namenjeno racionalizaciji stroškov in stabilizaciji kluba tako v finančnem kot tudi v športnem pomenu. To je eden od mojih zadnjih ciljev v Olimpiji. Storil bom vse, da bo tisti, ki bo klub prevzel od mene, dobil Olimpijo v veliko boljšem stanju in kondiciji, kot je bila, ko sem jo jaz prevzel. Naši športni cilji v tej sezoni ostanejo nespremenjeni: borili se bomo za najvišje dosežke tako v prvenstvu kot pokalnem tekmovanju,” je za Slovenske novice dejal Milan Mandarić in na vprašanje, koga si želi zadržati v ekipi, odgovoril: “Večino igralcev, ki so sedaj na pripravah v Termah Čatež. Če bomo koga od njih prodali, bomo zagotovili ustrezno zamenjavo.”

V zadnjih dneh se veliko govori o odhodu Andresa Vombergarja v dunajski Rapid. Mandarić priznava, da ponudb ne manjka, a hkrati dodaja, da bo odšel le ob primernem finančnem nadomestilu: “Res je, za Vombergarja obstaja velik interes. Dober nogometaš je, ima tudi takšen značaj. V prejšnji sezoni je prestal veliko skušnjav. V Olimpijo je prišel v Bišćanovem času, a je bil večino časa na klopi. Nato mi je Stolica sporočil, da ga ne vidi v ekipi, in zdelo se je, da res ni druge rešitve, kot da mu poiščemo nov klub. Na koncu sem se odločil, da Vombergar ostane in Stolica odide. Kar zadeva povpraševanje po njem, že imamo nekaj ponudb, a za naše najboljše nogometaše pričakujemo ustrezno ceno.”

Vroča tema še naprej ostaja tudi Rok Kronaveter. Ameriški poslovnež s srbskimi koreninami, da je prihodnost v njegovih rokah. “Kronavetru bo po sezoni potekla pogodba z Olimpijo. Njegov status je tak, da se lahko sam odloči o nadaljevanju kariere. Trenutno je še v Olimpiji, redno vadi in v naslednjih dneh se bova sestala še enkrat. Potem bo znano kaj več. A, kot rečeno, o tem, kaj bo delal Rok v bodoče, odloča predvsem on sam,” je poudaril Mandarić in se za konec zahvalil Robertu Pevniku, ki je v težkih trenutkih prevzel prvo ekipo, in dodal, da klub še naprej cilja samo na najvišja mesta: “Hvaležen sem mu, da je sprejel tako odgovorno nalogo v teh prelomnih trenutkih. To je ena od prednosti Olimpije, da ima v svojih vrstah kakovostne trenerje, ki lahko prevzamejo tudi tako zahtevne naloge. In take rešitve so tudi v preteklosti prinesle rezultate. Robert ima pogum in odločnost pa tudi znanje. V pogovorih sem ocenil, da ponudbo doživlja kot pravi izziv, kot možnost, da se izkaže. Cilji pa so jasni, tako rezultatski v prvenstvu in pokalu kot tudi glede igre, ki jo želimo gledati v Stožicah.”