URADNO: Ivačič zapušča Olimpijo in se seli v Ligo MLS

Prva liga 18. Jan 201920:37 > 20:40
NK Olimpija/SPS

Aljaž Ivačič, v zadnjem letu in pol prvi vratar Olimpije, si je z dobrimi igrami v zeleno-belem dresu sprva prislužil poziv v slovensko reprezentanco, zdaj pa še prestop v tujino. V prihodnje bo igral za podprvaka severnoameriške lige MLS, Portland Timbers.

Aljaž Ivačič se je k Olimpiji vrnil poleti 2017 po slabi sezoni Radomelj in neuspešni avanturi na Cipru. V Ljubljani je kmalu dobil priložnost in jo odlično izkoristil.

16 mesecev kasneje se kot slovenski reprezentant in ob finančnih pogojih, ki zadovoljujejo tako igralca kot klub, slednji bo prejel zajeten odstotek tudi od naslednje prodaje, podaja v tujino. V Olimpijinem dresu je odigral 58 tekem in kar 24-krat ohranil mrežo nedotaknjeno. V lanski sezoni, ko je Olimpija osvojila dvojno krono, je na 33 tekmah prejel vsega 18 golov, kar je najmanj v zgodovini kluba v eni sezoni.

V Olimpijo sem prišel skozi stranska vrata in nisem si predstavljal, da bom tako hitro dobil priložnost. Hvala vsem, ki ste verjeli vame. Hvala soigralcem, trenerjem, predsedniku in navijačem. Z vami sem preživel najlepše trenutke v karieri,” je ob odhodu iz zmajevega gnezda za klubsko spletno stran dejal 25-letni vratar.