Vugdalič iz Maribora na člansko klop Radomelj

Prva liga 24. Jan 20199:52 > 9:59
NZS.si

V Radomljah so sredi tedna, potem ko so pristaši po selitvi Nermina Bašića v Novo Gorico nekaj časa čakali na ime novega stratega, za trenerja vodilne ekipe 2. SNL potrdili Muamerja Vugdalića.

Nekdanji reprezentant Slovenije se v Radomlje seli po nekajletnem službovanju v Ljudskem vrtu. Ljubljančan je nazadnje vodil kadetsko selekcijo vijoličastih, še v lanski sezoni pa je mladinsko ekipo popeljal do naslova državnih prvakov in se z mladimi upi Maribora dokazoval v UEFA Mladinski ligi prvakov. Radomlje bodo za 41-letnega trenerja prva izkušnja s članskim nogometom. Muamer Vugdalić bo »mlinarje« prvič vodil že v soboto, ko bodo Radomlje gostovale pri Muri.

“Prišla je ponudba, ki je zame zelo ambiciozna in katero je težko zavrniti. V nogometni šoli sem bil od leta 2010 in tudi po tej plati je napočil čas, da naredim korak naprej v svoji trenerski karieri. Želim se preizkusiti v članskem nogometu in Radomlje mi pomenijo velik izziv, gre za organiziran klub z zelo dobrimi pogoji za delo,” je ob selitvi iz kadetske na člansko klop pojasnil 41-letni Vugdalić.

“V Mariboru sem preživel najlepša leta, najprej kot igralec, si tukaj ustvaril dom in družino, tako da bo vedno posebna povezava. Zelo sem hvaležen klubu za ponujeno priložnost in nogometno izobraževanje, saj sem si pridobil licenco Uefa Pro. Tukaj sem začel z delom v mlajših selekcijah, ob tem pa pridobil tudi ogromno izkušenj. Ne samo z delom na igrišču, ampak ob pogovorih, dragocenih nasvetih športnega direktorja, članskega trenerja. Zato se zahvaljujem športnemu direktorju in direktorju nogometne šole na razumevanju, da sem dobil dovoljenje za selitev v Radomlje. Fantom, s katerimi smo zgledno sodelovali v nogometni šoli, želim dobro nadaljevanje razvojne poti. Vsem dosedanjim sodelavcem, ki so bili ves čas velika podpora, pa uspešno nadaljnje delo.”