Savić za remi Olimpije proti Gorici

Prva liga 26. Jan 201919:46 > 19:49
NK Olimpija Ljubljana

Nogometaši Olimpije so v Čatežu odigrali drugo pripravljalno tekmo in proti hrvaškemu prvoligašu HNK Gorica iztržili neodločen izid 1:1.

Glavni trener zmajev Robert Pevnik tudi tokrat ni mogel računati na najmočnejšo zasedbo, odsotni so bili Tomislav Tomić, Nejc Vidmar, Andres Vombergar, Matic Črnic in Vitja Valenčič.

V začetni postavi Olimpije so bile v primerjavi s prvo pripravljano tekmo proti Budafokiju tri spremembe, namesto Vitalijsa Maksimenka, Maria Jurčevića in Tomislava Tomića so začeli Macky Bagnack, Dino Štiglec in Marko Putinčanin.

Tako Olimpija kot Gorica sta bili nevarni v prvih desetih minutah. Pri Ljubljančanih je v četrti z razdalje poskusil Nik Kapun, a meril previsoko, gostje pa so v deveti minuti izpeljali napad po levi strani, na koncu pa je žoga zletela mimo daljše vratnice Matije Orbanića.

Prvi polčas se je končal brez golov, v drugega pa bolje krenili gostje in povedli v 48. minuti. Vse se je začelo s priložnostjo Jucieja Lupete, ki je z glavo meril previsoko, nato je vratar Gorice žogo poslal daleč na domačo polovico, kjer je Matija Dvorneković dobil dvoboj s svojim čuvajem in z leve strani premagal Orbanića.

Ljubljančani so izid poravnali v 67. minuti, ko je Lupeta na robu kazenskega prostora s podajo zaposlil Stefana Savića, ta pa je z močnim strelom neubranljivo zadel s pomočjo leve vratnice.

Ekipi sta imeli v zaključku nekaj lepih priložnosti za zmago. Goričani so v 78. minuti zadeli okvir vrat, Olimpija pa je imela med 88. in 89. minuto na voljo dva prosta strela, vendar je prvi poizkus Roka Kronavetra ustavil živi zid, v drugo pa je ljubljanska sedmica merila previsoko in tekma se je končala brez zmagovalca.