"Ko zabiješ toliko golov, moraš biti zadovoljen"

Prva liga 28. Jan 201913:11 > 13:12
Twitter/NK Triglav

Nogometaši Maribora nadaljujejo s pripravami na spomladanski del sezone. Minuli konec tedna so izkoristili tudi za prijateljsko preizkušnjo proti avstrijskemu prvoligašu Bad Radkersburgu in mu nasuli kar osem zadetkov.

“Ko zabiješ toliko golov, moraš biti zadovoljen. Zadetki se vedno pomembni za samozavest. Pristop je bil pravi, bili smo agresivni in prisilili nasprotnika v napake na začetku tekme. Jasno je, da je kakovostna razlika v primerjavi s prejšnjimi nasprotniki očitna. A ne glede na to nič ni samoumevno, fantje so opravili svoje naloge zelo dobro. Smo v tretjem tednu, ko se nakopičijo obremenitve in se začnejo nekatere zadeve ponavljati, a je zbranost ostala na ustreznem nivoju. Vsaka tekma nekaj pokaže, na tej se je resnost odziva na naloge, ki jih vsak ima,” je bil s predstavo zadovoljen trener vijoličastih Darko Milanič, ki je tokrat lahko računal tudi na reprezentante, ki so v Španiji nastopili proti Kitajski selekciji do 25-leta starosti: “Z zanimanjem sem si ogledal tekmo in videl veliko pričakovnih zadev. Odličen pristop, moštvenost, garanje s strani vseh igralcev. Glede naših šestih igralcev velja, da so še utrdili samozavest. Luka je po odličnem sprejemu odlično zabil, Dervišević potrdil, kaj pomenijo njegove prekinitve. Vsi so prišli nazaj dobro razpoloženi. Žal pa se je Vrhovcu med sobotnim treningom zgodila poškodba, verjetno ga bomo pogrešali nekaj časa na igrišču.”

Mariborčani bodo ta teden še vadili na domačih tleh, vmes odigrali še prijateljsko tekmo z Domžalami, nato pa sledi odhod na osrednji del priprav v Turčijo. “Zaradi odhoda mladincev na reprezentančno akcijo in s temi poškodbami Vrhovca, Vršiča ter ob bolezni Šmeja, bi morda potrebovali še koga, a bomo trenirali naprej po predvidenem načrtu. V petek je na sporedu naslednji test proti Domžalam nekoliko drugače, dogovorjenih je 2×60 minut in potem odpotujemo v Turčijo, kjer bo tempo še zahtevnejši ter bo treba vse zadeve opraviti na višjem nivoju,” je svojim izbrancem sporočil primorski strokovnjak na začasnem delu v štajerski metropoli.