Mandarić za Olimpijo želi 13, 14 milijonov evrov

Prva liga 11. Feb 201912:32 > 12:34
NK Olimpija Ljubljana

Ljubljanska Olimpija nadaljuje z bledimi predstavami na osrednjem delu priprav v Turčiji (četa Roberta Pevnika še naprej čaka na prvo zmago), predsednik Milan Mandarić pa je prvič konkretno spregovoril o znesku, za katerega je pripravljen prodati aktualne državne in pokalne prvake.

Milan Mandarić je v preteklosti že večkrat namignil, da se njegov čas pri Olimpiji počasi izteka. Čeprav mu v Evropi ni uspelo priti do odmevnejšega dosežka, ameriški poslovnež s srbskimi koreninami ostaja prepričan, da je v Ljubljani vendarle poskrbel za nekaj zgodovinskih dosežkov. Kdo bo prevzel vodenje kluba iz Stožic, ostaja zavito v tančnico skrivnosti, Mandarić pa bodočim snubcem sporoča, da bo klub prepustil v zameno za več kot 10 milijonov evrov.

Moja štiriletna misija se bo končala letos, če bomo osvojili naslov prvaka, pokal in se uvrstili v skupinski del evropskega tekmovanja. To bi bil pravi trenutek, da rečem na svidenje. So kupci, ki imajo denar, a ga ne smejo pokazati. Olimpijo želim prodati za vsoto, ki bo čim bližje znesku mojih vložkov v klub. To je okrog 13,14 milijona evrov iz mojega žepa iz družinske blagajne, ki sem jih zaslužil na staromoden način. Če bom vložek povrnil, bo odlično. Če ne, ne bo konec sveta in bomo iskali druge rešitve,” je v pogovoru za Dnevnik iz Beleka sporočil prvi mož Olimpije.