Pevnik: S točko ne morem biti zadovoljen

Prva liga 17. Mar 201910:30 > 10:50
NK Olimpija/SPS

Večni derbi med Olimpijo in Mariborom v Stožicah ni prinesel zmagovalca. Razlika po 23. krogih ostaja deset točk, zmaji pa po tekmi razmišljajo predvsem o zapravljenih priložnostih v drugem polčasu.

Olimpija je v drugem delu v eni minuti kar dvakrat stresla okvir gola. Rok Kidrič je zadel prečko, Goran Brkič pa vratnico. Gostitelji so ostali brez gola in na koncu osvojili točko.

Zadeli smo prečko, vratnico in bili v drugem polčasu občutno boljši, zato ne morem biti zadovoljen s točko,” je dejal trener Olimpije Robert Pevnik, ki je videl dva različna polčasa: “V prvi polčas smo namenoma šli previdno. A bili smo preveč previdni, bilo je premalo dinamike. Maribor je to izkoristil in bil podjetnejši. V drugem polčasu smo bili boljša ekipa in imeli vse pod nadzorom. Maribor si z izjemo ene priložnosti ni ustvaril ničesar. Videli smo dober derbi in dobro vzdušje, manjkali so samo goli. S fanti sem zelo zadovoljen.

Mariborčani imajo 13 tekem pred koncem sezone veliko prednost, Pevnik pa ne obupuje: “Dokler obstajajo matematične možnost za naslov, se ne bomo predali. Do konca sezone je še 13 krogov in 39 točk. Ne nameravamo izobesiti bele zastave.

Trener zmajev je na novinarski konferenci pojasnul, zakaj je na svojem rokavu nosil rumeni trak: “Da se vidi, da trenerji držimo skupaj. Vsi trenerji v Sloveniji želimo zaščito in da bi bila trenerska organizacija tako močna kot sodniška. Na tekmi smo nasprotniki, izven igrišča pa moramo biti prijatelji in pomagati drug drugemu. Trenerji se želimo bolj zaščititi.