Aluminij doma visoko nadigral Velenjčane

Prva liga 17. Mar 201919:43 > 19:47
PLTS

Na predzadnji tekmi 23. kroga PLTS je Aluminij doma s prepričljivih 4:0 premagal Rudar, ki je celoten drugi polčas odigral z igralcem manj.

Nogometaši Aluminija so prekinili črno serijo treh zaporednih porazov na začetku spomladanskega prvenstva. Na svojem igrišču so bili v močnem vetru še drugič boljši od velenjskega Rudarja, v jesenskem delu so ga premagali s 3:0, tokrat pa so bili še za zadetek bolj prepričljivi. Visoka zmaga Aluminija proti Velenjčanom, ki jim na gostovanjih letos ne gre in ne gre, je povsem zaslužena, do nje pa jim je pomagalo tudi dejstvo, da so ves drugi polčas igrali z igralcem več.

Prvi del ni bil posebej bogat z razburljivimi dogodki. Domači so povedli v 14. minuti, ko je najprej s strelom poskusil Mario Lucas Horvat, gosti so žogo odbili, a le na nogo Saninu Muminoviću, ki je z 20 metrov močno streljal, vratar Matej Radan se je žoge dotaknil, vendar je ni uspel ukrotiti.

V nadaljevanju prvega dela so bili še naprej boljši domači igralci, ki so še nekajkrat prišli v kazenski prostor, toda nevarnejšega strela niso več sprožili, medtem ko so gosti prvi strel vpisali v 38. minuti, ko je bil po kotu in strelu Josipa Tomaševića na mestu vratar Luka Janžekovič.

V sodnikovem podaljšku prvega polčasa so Velenjčani na igrišču ostali z igralcem manj, saj si je David Arap zaradi grobega prekrška prislužil rdeči karton.

Številčno premoč so Kidričani izkoristili v 62. minuti. Po nekaj nevarnejših napadih gostov je Horvat prodrl po desni strani, podal žogo v kazenski prostor, kjer jo je lepo sprejel Matic Vrbanec, se obrnil in s strelom po tleh premagal Radana.

Gostitelji bi le nekaj minut pozneje lahko prednost povišali, po protinapadu je Elvir Maloku prišel v kazenski prostor, nesebično poskušal podati do Vrbanca, a je bila njegova podaja prešibka, tako da je velenjska obramba nevarnost razčistila.

So pa bili Kidričani uspešnejši v 77. minuti, ko so spet napadli z desne strani, Horvat je v kazenskem prostoru našel Dejana Petrovića, ki je z natančnim strelom zatresel mrežo. Končni izid je v zadnji minuti postavil Luka Štor, ki je zaključil lepo akcijo svojih soigralcev.