Pušnik ni več trener Rudarja, odslej športni direktor

Prva liga 20. Mar 201917:12 > 17:16
Twitter

Iz tabora Rudarja so sporočili, da so se razšli z dosedanjim trenerjem Marijanom Pušnikom. Dravograjčan bo v prihodnje opravljal naloge športnega direktorja, na trenerskem stolčku pa ga je začasno nasledil dosedanji pomočnik Almir Sulejmanović.

Almir Sulejmanović, ki je s Pušnikom sodeloval vse od njegovega povratka med knape, je dolgoletni nogometaš Rudarja. Nekdanji branilec Rudarja je za zeleno-črne odigral 163 prvoligaških srečanj, kar ga uvršča sedmo mesto večne klubske lestvice. V prvoligaški konkurenci je sicer branil še barve Celja, Mure in Aluminija, nogometno pot pa je sklenil v Dravogradu, kjer je pred leti tudi pričel trenersko pot.

“Ob tej priložnosti se g. Pušniku zahvaljujemo za dosedanje opravljeno delo, saj je z njim vsekakor doprinesel k delovanju kluba. Ne pozabimo, da se je z njegovim prihodom v prejšnji sezoni NK Rudar Velenje s četrtim mestom na lestvici Prve lige Telekom Slovenije, uvrstil tudi v kvalifikacije za tekmovanje UEFA liga Evropa. Zavedamo se, da ima Marijan Pušnik, kljub trenutnim rezultatom, veliko znanja in izkušenj, ki bi lahko klubu še marsikaj doprinesla. V ta namen ostaja v NK Rudar Velenje in bo na področju razvoja kluba deloval na mestu športnega direktorja,” so v izjavi za javnost zapisali pri velenjskem prvoligašu.

Pušnik se je v Velenje vrnil pred začetkom lanske sezone, v kateri je Rudar popeljal do četrtega mesta in nastopa v kvalifikacijah za UEFA Evropsko ligo. Velenjčani trenutno zasedajo deveto mesto ligaške razpredelnice.