Milec: Zanima nas samo igrišče, danes gremo na zmago

Prva liga 3. Apr 201910:51 > 11:07
NK Maribor/Drago Wernig

Sreda prinaša prvi polfinalni obračun Pokala Slovenije. V Ljudski vrt prihaja Mura, ki je v tej sezoni pravi strup za Mariborčane. Za vijoličastimi je nekaj težkih dni, govorilo se je celo o menjavi trenerja, a to po besedah Martina Milca ne bo imelo vpliva na večerno tekmo.

Maribor in Mura se bosta srečala četrtič v tej sezoni. Obe tekmi v Ljudskem vrtu sta se končali z remijem, črno-beli pa so vodilno ekipo državnega prvenstva na Fazaneriji odpravili s kar 4:1. Zaradi omenjenih rezultatov bodo Mariborčani danes zagotovo še dodatno motivirani, o energiji v klubu in moštvu ter možnostih za zmago na prvi tekmi pa Martin Milec pravi: “Mure letos še nismo premagali, marsikaj so nam še dolžni. Mi smo pripravljeni. Verjamem, da prihaja ta dan, ko bomo končno premagali tudi njih. Vemo, da na zadnjih tekmah nismo bili najboljši, ampak verjamem, da se bomo dobro pripravili, na koncu pa vedno odloča igrišče.

Zasedba nekdanjega trenerja Maribora Anteja Šimundže je na vseh treh medsebojnih tekmah v tej sezoni dokazala, da se zna na vijoličaste odlično pripraviti. Postavitev Mure je Mariboru povzročala veliko težav. Kakšen načrt so Mariborčani, ki v spomladanskem delu še niso ujeli prave forme, pripravili tokrat?

Na zadnjih tekmah v napadu nismo bili dovolj konkretni. Igra nam ni stekla. Mislim, da moramo biti na polovici nasprotnika predvsem mirni in bolj mirno odigrati tiste zadnje podaje. Priigrati si moramo več zaključkov kot na zadnjih tekmah. Vemo, kako smo igrali jeseni, ko smo z veliko globinskimi žogami lažje prihajali pred nasprotnikova vrata in s tem tudi lažje dosegali zadetke. Verjamem, da bo Mura jutri znova stala tako kot na prvi spomladanski tekmi. Pritisniti moramo od prve minute, a še vedno igrati z glavo. Dodajam pa, da smo pripravljeni,” razmišlja Milec.

Maribor je v soboto pred svojimi navijači remiziral proti Celju, v oči pa bode predvsem anemičnost ekipe Darka Milaniča v napadu. Celjani so na štajerskem derbiju v Ljudskem vrtu pošteno nadstreljali Mariborčane – v strelih v okvir gola je bilo kar 9:1 za goste. Tudi zaradi teh težav, je 1. april postregel z novicami, da športni direktor Maribora Zlatko Zahovič razmišlja o menjavi na klopi. Milec je potrdil, da medijski zapisi niso zleteli mimo ekipe: “Seveda. Nič ne more iti mimo nas. Živimo v takem svetu, kjer vidiš in prebereš vse. Ampak kot sem omenil že prej. Nas zanima le igrišče, z ostalimi stvarmi pa se nima smisla ukvarjati. Zato so v klubu odgovorni drugi ljudje. Mislim, da to ne bo vplivalo na našo predstavo. Mi se pripravljamo zase, tekmo hočemo zmagati in tako bomo vanjo tudi krenili.

Igralci se zavedajo, da na zadnjih tekmah niso bili pravi, na vprašanje, če vzroke iščejo pri sebi, pa Milec odgovarja: “Normalno, da razmišljamo na ta način. Mislim, da je to nekaj povsem normalnega, da razloge za slabo igro iščemo pri sebi. Zakaj bi izgovore iskali drugje? Delamo analize, ampak vseeno ne delamo prevelike panike. Vemo, kje smo, kakšno ekipo imamo in česa smo sposobni. V tem trenutku je situacija pač taka. V preteklosti smo se velikokrat znali izvleči iz še večjih težav, če lahko temu sploh tako rečemo, jutri pa z novo tekmo dobivamo novo priložnost za zmago.

NK Maribor/Drago Wernig

Po včerajšnjem sestanku v Mariboru je postalo jasno, da bo Milanič še naprej vodil ekipo, težave s hierarhijo pa naj bi bile odpravljene. Milec je na to temo razkril le, kako vse skupaj deluje v slačilnici: “Hierarhija v slačilnici je takšna, kot je bila do zdaj. Vemo, kdo je kapetan, kdo so tisti starejši, ki slačilnico vodijo. Mi v slačilnici nimamo niti enega najmanjšega problema. Delujemo še naprej kot smo pred tem. Zavedamo se, kaj moramo narediti. Naše delo je samo tisto na treningih in na igrišču. Drugo nas ne zanima.

Tekmo, ki se začne ob 20.00, boste lahko spremljali v prenosu na kanalu Sportklub 1. Že pred obračunom za vas pripravljamo tudi studijski del, zato v našo družbo vabljeni že ob 19.30.