Evrogol Hotiča odločil prvo polfinalno tekmo proti Muri

Prva liga 3. Apr 201921:51 > 22:02
NK Maribor

Maribor je dobil prvo polfinalno tekmo pokala Slovenije proti Muri z 1:0. Junak tekme s prelepim zadetkom pa je bil Dino Hotič.

Nogometaši Maribora so dobili prvo polfinalno tekmo Pokala Slovenije. Pred domačimi gledalci so z minimalnih 1:0 ugnali nogometaše Mure. Dokaj taktičen obračun je na koncu odločil prekrasen zadetek Dina Hotiča v 85. minuti.

Mariborčani, ki so v začetku aprila poskrbeli za nekaj pozornosti s tem, ko so se pojavila namigovanja o tem, da trener Darko Milanič ni več varen na trenerskem stolčku, so “krizo”, ki so jo končali s sestankom celotnega strokovnega vodstva kluba in po besedah športnega direktorja Zlatka Zahoviča s “100-odstotno podporo Milaniču”, prestali brez večjih prask. Čeprav igra ni navdušila, so vijolični prišli do prednosti.

Prvi polčas ni ne eni ne drugi ekipi prinesel prednosti. Maribor je v polju malce prevladoval, a znova ni bil konkreten. Na drugi strani so Sobočani nekajkrat poskusili, v 11. in 30. minuti Luka Bobičanec, v 18. Klemen Šturm, v 34. pa še Nino Kouter, a so bili streli premalo natančni ali pa je bil na mestu Kenan Pirić. Domači so še najbolj zagrozili v 39. minuti, ko je Luka Zahović iz obrata meril previsoko. Tri minute pred tem je v kazenskem prostoru Mure padel Aleks Pihler v dvoboju z Maticem Maruškom, vendar se sodnik ni oglasil.

V drugem polčasu je v 51. minuti najprej poskusil Zahović z glavo, a bil nenatančen, tako kot Tavares v 59. minuti. V 61. minuti je z roba kazenskega prostora poskusil še Martin Milec, Matko Obradović pa je bil na mestu. Zatem so imeli tudi igralci Mure dve polpriložnosti, ki pa se nista končali z dovolj dobrima streloma Luke Šušnjare in Žana Karničnika. V 85. minuti pa so Mariborčani povedli, potem ko je Hotić lepo zadel s strelom s 25 metrov, žogo je poslal v desni zgornji kot. Rezultat se do konca tekme ni spremenil.